Bugetul Sectorului 1, dintr-o amânare în alta

Pierzătorii sunt cetățenii din Sectorul 1, cu banii „blocați” până la o dată necunoscută

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, insistă pe tema votării bugetului pe acest an, asta deși proiectul propus este în contradictoriu cu o decizie a instanței, prin care a fost suspendată Hotărârea Consiliului Local ce prevede reorganizarea Primăriei Sectorului 1.

Ședința ce urma să aibă loc astăzi, la a treia strigare, a fost amânată din lipsă de cvorum. Atât consilierii PSD, cât și cei de la PNL au absentat, motiv pentru care primarul Clotilde Armand face un apel public la conducerea PNL București, „să dispună urgent de toate măsurile statutare pentru a-și clarifica situația politică internă și a opri acest șantaj împotriva locuitorilor și al cetățenilor din Sectorul 1. De asemenea, fac un apel către domnul președinte Ludovic Orban să realizeze că astfel de consilieri locali care refuză dialogul nu fac cinste PNL și pun în pericol coaliția de guvernare”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit surselor DC News, impasul  cu privire la adoptarea bugetului este dat de decizia instanței, întrucât proiectul de buget a fost conceput fără cele trei structuri reorganizate – Direcția de Școli și Spitale, Centrul Cultural și Direcția de Piețe. În această situație, cu hotărârea suspendată, ar însemna că noua organigramă a primăriei nu ar trebui să funcţioneze, iar bugetul ar trebuie „reconstruit” și cu cele trei structuri reintroduse în planul de buget.

Ce spunea Clotilde Armand înaintea ședinței de astăzi

Potrivit primarului Armand, „hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunțării și numai pentru viitor”, astfel că aceasta considera oportună ședința prin care să se voteze bugetul local.

„Instituția Prefectului și ANFP au tranșat situația bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal și poate fi aprobat, iar hotărârea instanței de suspendare a HCL privind reorganizarea Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiții, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili și să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiții atât de necesare pentru reconstrucția și modernizarea Sectorului 1. Acest punct de vedere al Prefecturii București risipește orice îndoială asupra legalității proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Așa cum am spus și noi, hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunțării și numai pentru viitor”, a declarat primarul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Clotilde Armand, acuzată de consilierii PNL Sector 1 de nerespectarea legii cu privire la proiectul de buget pentru 2021

Articolul precedentContainer cu deșeuri neconforme, oprit la Constanța
Articolul următorCîțu nu ne lasă fără măști nici după 1 iunie