Dacă este să ne luăm după spusele liderului PMP, Eugen Tomac, Uniunea Europeană ar avea deja un plan de rezervă pentru repornirea economiei. După cum bine știm, pandemia noului coronavirus a lovit nu numai sistemul de sănătate, cât și pe cel economic. Cum populația Europei s-a trezit brusc izolată și amenințată de propagarea unui virus care nu iartă, acum se confruntă cu o nouă amenințare, și anume cea economică.

„Uniunea Europeană ar putea aloca 10% din Produsul Intern Brut pentru a repara pagubele economice produse de coronavirus

Pachetul de relansare economică, care este pregătit în prezent pentru a ajuta Uniunea Europeană să îşi revină după pandemia de coronavirus, s-ar putea ridica la aproximativ 1.600 miliarde de euro, echivalent cu aproape 10% din Produsul Intern Brut al UE.

Obiectivul este acela de a ajuta IMM-urile afectate de criza sanitară prin subvenții, în condițiile în care toate statele membre ar trebui să se bucure de acelaşi acces la finanţare şi credit.”, a spus Eugen Tomac.

Eugen Tomac, despre planul Marshall

Mai pe larg, planul Marshall are în vedere alocarea a 10% din produsul intern brut pentru a combate efectele economice create de pandemia de coronavirus. Detaliile planului Marshall urmează să fie puse la punct în cursul zilei de mâine, 23 aprilie 2020.

„După ce Spania, Italia și Franța au cerut finanţări pentru repornirea economiilor blocului european şi pentru a preveni declinul ţărilor grav afectate în faţa celor care au fost mai pregătite pentru criză, Germania și-a arătat disponibilitatea de a participa la reacția de solidaritate a UE, menționând că un astfel de fond de revenire trebuie să fie unul temporar.

Săptămâna trecută, în plenul Parlamentul European, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat din nou pentru un Plan Marshall de redresare a Europei bazat pe bugetul multianual european care va acționa precum “nava-mamă a aceste relansări” și în cadrul căreia “piața unică și politica de coeziune sunt două fețe ale aceleiași monede”.

Acest Plan Marshall de relansare economică a UE urmează să fie discutat mâine, 23 aprilie, de șefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

#solidaritate #planmarshall #relansareeconomică #coronavirus”, se arată pe pagina de Facebook a lui Eugen Tomac.

Articolul precedentS.O.S. marinarii blocați în porturi
Articolul următorTraian Berbeceanu, despre scandalagii: nu sunt interlopi, ci derbedei
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.