Șeful de cabinet al ministrului Afecerilor Interne, Traian Berbeceanu a declarat că nu mai are de gând să tolereze infracționalitatea. Întrebat despre modul în care forțele de ordine vor acționa pe viitor, acesta a spus că se va răspunde direct proporțional, astfel că cine va alege să sfideze organele de poliție ori de jandarmerie, va primi un tratament corespunzător.

Traian Berbeceanu: nu vom arunca cu petale de trandafiri

„Este posibil ca infracționalitatea să crească, dar suntem pregătiți. Am spus că la violență se răspunde cu violență proporțional. În situația în care polițiștii și jandarmii sunt agresați, nu vom arunca cu petale de trandafiri. Vom răspunde proporțional, în condițiile legii.”, a declarat Traian Berbeceanu.

În ceea îi privește pe scandalagii deveniți de acum celebri, acesta a spus că nu sunt, câtuși de puțin, interlopi, retrogradându-i la stadiul de simpli derbedei, cu toate că majoritatea deține deja cazier. În ciuda scenelor violente întâmplate de curând în cartierele rău famate, Berbeceanu susține că la modul general, populația pare să fi înțeles că trebuie să respecte normele de izolare și de distanțare socială, dând dovadă de unui comportament civilizat.

„Scenele de violență au avut loc în ultimele zile, pe fondul situației și așa grea pe care o știți. Sufletul meu este acolo, lângă colegi, în teren. Mi-au povestit că, în mare parte, cetățenii au un comportament civilizat. Dar sunt și situații când trebuie să intervenim, și atunci o s-o facem cu fermitate.

Cei care au preocupări infracționale trebuie să știe că le știm cazierul și suntem cu ochii pe ei dacă intenționează să facă ceva. Cei care au provocat violențele nu sunt interlopi, sunt niște derbedei, niște elemente care au ales să nu respecte obligațiile”, a mai spus Traian Berbeceanu.

Articolul precedentEugen Tomac: UE ar putea aloca 10% din PIB pentru a repara pagubele produse de coronavirus
Articolul următorGabriela Firea, despre carantinarea persoanelor de peste 65 de ani: „Nu am fost consultata si nici informata despre o astfel de masura”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.