Clotilde Armand Foto: Facebook

Liberalii din Sectorul 1 al Capitalei ies din nou la „atac” după ședința extraordinară de consiliu local convocată astăzi de primarul Clotilde Armand.

Pe ordinea de zi a ședinței era un singur proiect, cel de buget, iar PNL Sector 1, inclusiv prin vocea președintelui Sebastian Burduja, ministru al Digitalizării, acuză că primarul Clotilde Armand „mai trage o țeapă bucureștenilor și continuă să blocheze bugetul”.

Din ce arată PNL Sector 1 într-un comunicat de presă postat pe Facebook, bugetul nu poate trece până când Clotilde Armand nu își va susține proiectul și, cum aceasta „nu se deranjează să participe la ședința Consiliului Local, convocată chiar de ea”, totul intră într-un cerc vicios.

Deși legea prevede clar că primarul trebuie să participe la dezbaterea bugetului în ședința de Consiliu Local, unde trebuie să-l prezinte și explice, Armand convoacă ședințe peste ședințe, la care nu participă. O sfidare absolut grosolană a cetățenilor sectorului 1!

În schimb, este foarte prezentă pe diverse rețele de socializare, unde duce aceleași războaie cu inamici inventați. Armand propune un buget de 2,1 miliarde lei, însă nu se deranjează să explice, transparent, pe ce se bazează și pe ce vrea să cheltuie banii. (…)

Reamintim că bugetul sectorului nu se dezbate și nici nu se votează pe rețelele de socializare, ci în ședințele consiliului local. O așteptăm pe doamna primar să respecte legea, să ne răspundă la întrebări și să vină să susțină proiectul de buget”, se arată în comunicat.

În comunicat se detaliază și că este a opta oară când Clotilde Armand refuză să vină cu explicații pe buget, motiv pentru care în postarea de pe Facebook îi sunt adresate și o serie de întrebări. Astfel, PNL Sector 1 subliniază că în Primăria Sector 1 au intrat în primele două luni ale anului 230 milioane lei, fără a se detalia pe ce s-au cheltuit acești bani, în condițiile în care „cele mai importante cheltuieli conform legii sunt salariile angajaților, utilitățile, bursele elevilor și servicii sociale. Dacă plăteați toate acestea, încă rămâneau bani. Cumva ați plătit din nou pentru panseluțe?”.

O altă dilemă legată de buget este cea vizavi de bugetul alocat cheltuielilor cu mașina folosită de consilierul primarului Armand, „care merge în afara orelor de program cu mașina primăriei fără a avea permis”, cheltuielile cu spațiile verzi și construcția de locuri de parcare subterană, în condițiile în care până acum au fost realizate „ZERO locuri de parcare”, fără a fi „bugetat vreun loc de parcare subterană în bugetul pe 2023”.

Probleme sunt semnalate și în ceea ce privește fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență, PNL Sector 1 solicitând demiterea City Managerului angajat direct fără concurs, „pentru ratarea obținerii a 15 mil din PNRR”.

PNL Sector 1 o somează pe Armand Clotilde să respecte legea, să participe la ședințele Consiliului Local, să își susțină bugetul în fața comunității, așa cum cer legea, bunul simț și respectul față de bucureșteni. Suntem la fel de sătui ca toți cetățenii de circul, incompetența, minciunile, jignirile și scandalurile penale ale administrației actuale.

Consecințele sunt dramatice. Nu suferă primarul incompatibil, suferă cetățenii” a declarat și Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, conform aceleiași surse.

Articolul precedentSocietatea RAJA anunță câștigătorii concursului “Apa este viață”
Articolul următorCiolacu, în scandalul compensațiilor pentru fermieri: „Vom vedea când se face rotația guvernamentală dacă domnul Daea a fost sau nu vinovat”