Rareș Bogdan Foto: Facebook

Prim-vicepreşedintele PNL a vorbit ieri la Prima TV, în cadrul emisiunii Insider Politic, despre rundele de alegeri prin care a trecut România, de la europarlamentare și până la alegerile parlamentare, încheiate în decembrie. Acesta se vede ca fiind cel care a dus PNL pe culmile succesului, atribuindu-i totuși un merit și președintelui Klaus Iohannis.

Rareș Bogdan a adus în sprijinul afirmațiilor sale o analiză a procentelor obținute de PNL la fiecare rundă de alegeri, începând cu cele în care și-a câștigat mandatul de europarlamentar. În antiteză, a vorbit despre ce s-a întâmplat ulterior și cam ce încredere a reușit Ludovic Orban să obțină din partea românilor.

Un lucru îi e clar lui Rareș Bogdan, anume că, în pregătirea alegerilor prezidențuale, „PNL are nevoie de modernizare, de o clarificare din punct de vedere ideologic, doctrinar”.

La alegerile europarlamentare, dacă nu era Rareş Bogdan – nu ştiu dacă aţi auzit de el şi cu Klaus Iohannis, PNL lua 20%. Deci dacă Klaus Iohannis nu avea referendumul şi implicarea sa extrem de activă în spaţiul public, în susţinerea referendumului şi dacă Rareş Bogdan nu venea de la o măsuţă de la parlamentar, PNL atingea cu greu 20% şi nu vreau să fiu deloc arogant, vreau să fiu realist.

Al doilea rând de alegeri le-a câştigat Klaus Iohannis, nu le-a câştigat Rareş Bogdan, nu le-a câştigat Ludovic Orban, nu PNL, le-a câştigat Klaus Iohannis.

…În al treilea moment al alegerilor am avut alegerile locale. La alegerile locale nici Rareş Bogdan, nici Ludovic Orban nu au câştigat alegerile, le-a câştigat Emil Boc, Ilie Bolojan, Alin Tişe, Gheorghe Flutur, Romeo Dunca.

Am avut al patrulea rând de alegeri în care partidul trebuia să îşi pună cuvântul şi să facă 35%. Nu a făcut 35%, a făcut 25%. De ce? Criza pandemică a fost dură, sigur că măsurile respective de protejare a vieţii cetăţenilor ne-au afectat în mod direct, sigur că au fost şi erori, nu mai vreau să vorbesc”, a spus Rareș Bogdan, citat de Știri pe Surse.

Articolul precedentCiolacu, despre eventualitatea unei moțiuni de cenzură împotriva premierului
Articolul următorUn deputat liberal ar trimite-o pe Șoșoacă la spitalul de psihiatrie