Moţiunea simplă e un instrument democrativ, ne anunță Marcel Ciolacu, liderul PSD. „Într-o sesiune depui mai multe moţiuni simple pentru a vedea dacă se crează masa critică. Aşteptăm momentul potrivit pentru a depune moţiunea de cenzură”, a mai spus Ciolacu, aseară, la Antena 3.

Cu toate că de dorit își dorește, liderul PSD afirmă că nu știe cu siguranță care va fi data la care moțiunea de cenzură va avea loc: „Aşteptăm să avem o speranţă să creăm… Ar fi pentru prima oară în istoria postdecembristă când un guvern pică prin moţiune de cenzură în prima sesiune parlamentară după alegeri”, a continuat liderul PSD.

Marcel Ciolacu, vorbind despre eventualitatea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu

„Noi sperăm că lumea e va trezi. Oamenii văd ce se întâmplă în România. 82% dintre români afirmă că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită. Exact ce spunea domnul Iohannis: actualul parlament nu mai reflectă realitatea. După 70 de zile de la alegeri, îl anunţ pe domnul Iohannis că Parlamentul nu mai reprezintă votul românilor. Dacă mâine sunt alegeri, structura parlamentului este cu totul alta. După numai 70 de zile, nu după trei ani şi jumătate de guvernare PSD”, a mai declarat Ciolacu.

Proiect de lege care să reglementeze traseismul politic

Tot el, Ciolacu, a mai spus că și-ar dori ca în cel mai scurt timp să depună un proiect de lege care să reglementeze problema traseismului politic.

„A mai existat un asemenea proiect de lege, atunci Curtea Constituţională a spus că nu-i constituţional, pentru că era vot uninominal.

Gândim să depunem aşa ceva, ţinând cont că s-a revenit la votul pe liste (…). Să nu mai poată să existe migraţia politică în Parlament”, declara Ciolacu ieri, înaintea emisiunii tv la care a fost invitat.

Marcel Ciolacu, din moțiune în moțiune până la cea de cenzură

Articolul precedentȘeful „Romsilva” Galați „combină” clientelismul cu afacerile pe bani publici de milioane obținute de firma soției prin „cumpărare directă”
Articolul următorRareș Bogdan crede că Ludovic Orban nu a câștigat nimic la ultimele runde de alegeri
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.