Sursa Foto: Facebook

Deși în urmă cu câteva zile Marcel Ciolacu condamna „turismul vaccinării inventat de Cîțu”, iar ulterior atrăgea atenția că mama sa, bolnav cronic, nu s-a putut programa pentru imunizare, președintele PSD pare că a ajuns la concluzia că nu te poți pune cu vremurile. Azi, Ciolacu a pus pe Facebook dovada că s-a vaccinat – două fotografii alăturate, una cu el iar a doua cu mama sa, din care reiese că cea care i-a dat viață a reușit până la urmă să se vaccineze, chiar dacă nu în județul de baștină. Ciolacu lasă să se înțeleagă că ar fi putut să se vaccineze mai devreme, însă nu a dorit să facă asta înaintea mamei sale.

Astăzi m-am vaccinat. Dar după mama mea! Nu aș fi putut niciodată să mă vaccinez înaintea ei, unul dintre numeroșii bolnavi cronici din România. Înainte de a fi caraghioși, cei din Guvern ar trebui să facă mai mult pentru persoanele cu adevărat vulnerabile. Pentru cei care au într-adevăr nevoie, cât mai rapid, de acest vaccin. Iar, până la imunizarea unui procent semnificativ din populație, tot testarea rămâne cel mai eficient mijloc de combatere a pandemiei”, scrie președintele PSD pe Facebook.

Ciolacu nu a fost niciodată împotriva vaccinării, iar la începutul săptămânii se plângea că mama sa nu a reușit să se programeze pentru vaccin, deși are o boală cronică. A și subliniat la acel moment că va încerca să o vaccineze la Bucureşti, în a doua etapă, ceea ce s-a și întâmplat azi. „Nu avem doze suficiente, este evident, nu putem ajunge la 70% în acest ritm… Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în vară, la toamnă, dar şcolile le deschidem. Este o incoerenţă, nu sunt în stare să aibă un plan coerent şi o informare publică transparentă către populaţie. Primele ştiri pe care le ştim cu toţii au fost că românii nu vor să se vaccineze şi uitaţi că românii doresc să se vaccineze, persoanele vulnerabile doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma, nu au centrele, nu au terminat acest parteneriat cu administraţiile locale să găsească resursele financiare necesare. Neavând buget, nu pot să aloce banii primăriile”, declara Ciolacu la TVR 1, preluat de Digi24.

Articolul precedentPolițist din Dâmbovița, arestat și trimis în judecată pentru trafic de influență cu repetiție
Articolul următorPrimarul Cristian Popescu Piedone vrea să îmbunătățească aspectul Sectorului 5