Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, acesta fiind al doilea dosar întocmit pe numele acestuia pentru trafic de influență. Agentul în vârstă de 43 de ani mai are totodată calitatea de inculpat și într-un al treilea dosar, în care este acuzat de cercetare abuzivă, pentru fapte comise în 2015. Atunci, în calitate de organ de cercetare penală în cadrul Postului de poliție Potlogi, ar fi falsificat conținutul unei declarații de suspect și a aplicat în fals semnătura acestuia atât pe declarație cât și pe procesul-verbal de aducere la cunoștință a învinuirii.

De această dată, agentul este acuzat că promitea că își va folosi sistemul de „pile, cunoștințe și relații” pentru a rezolva dosare la regimul rutier, în schimbul unor sume de bani. Numai că „afacerea” a ajuns la final în noiembrie, când a fost arestat preventiv. Ancheta a fost desfășurată chiar de colegii agentului, polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, pe baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

În cauză s-a reușit probarea activității infracționale a polițistului, reținându-se ca situație de fapt că, în cursul lunii august 2020, acesta a pretins și a primit de la două persoane suma de 2.800 lei, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița – Serviciul Rutier.

Totodată, polițistul a promis celor două persoane că îi va determina pe colegii săi să îndeplinească un act contrar atribuțiunilor de serviciu și să restituie uneia dintre acestea, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 90 de zile, ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Anterior, în data de 12 ianuarie a.c., procurorul de caz a întocmit acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cele două persoane menționate, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de trafic de influență”, au comunicat cei de la DGA.

Articolul precedentMinistrul Educației admite că școala online nu a funcționat perfect
Articolul următorCiolacu a mers împreună cu mama sa la vaccin