Twitter a recurs la o nouă strategie de a modera postările lui Donald Trump, postări în care acesta minte sau transmite mesaje înșelătoare cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

În urmă cu câteva săptămâni, milioane de americani și-au ales președintele și, în urma unei bătălii acerbe, Joe Biden a câștigat alegerile.

După numeroase proteste din partea republicanilor (în frunte cu Donald Trump), America a înțeles victoria. Singurul care încă nu poate accepta înfrângerea este Trump, care devine din ce în ce mai activ pe contul de Twitter.

Platforma a recurs, astfel, la strategia de a ”modera” posările președintelui american prin afișarea unui mesaj conform căruia utilizatorii sunt informați că Joe Biden este câștigătorul alegerilor.

Postările de pe Twitter în care Trump dezinformează cu privire la rezultatul alegerilor sunt marcate cu un nou mesaj

Twitter insistă, așadar, pe victoria lui Biden, răspunzând la fiecare tweet postat de Donald Trump, care continuă să dezinformeze, afirmând că el este marele câștigător al acestor alegeri. Postările în care Trump face astfel de afirmații sunt marcate acum cu mesajul: „Joe Biden a fost validat oficial drept câștigător al alegerile prezidențiale din Statele Unite”.

Nu este pentru prima dată când platforma a corectat sau corectează mesajele lui Donald Trump. Anterior, Twitter marca postările doar cu un mesaj în care se transmitea că acestea sunt potențiale înșelătoare sau transmit informații false sau eronate.

Twitter a început să folosească noua strategie de marcare a mesajelor considerate eronate din data de 19 decembrie.

Trump ciripește, Twitter pedepsește

În ciuda ”corecturilor” făcute de platforma de socializare, Donald Trump continuă să ciripească zilnic și încă nu poate accepta înfrângerea, insistând pe fraudă și pe lipsa integrității alegerilor. Desigur, vor mai trece săptămâni bune până când Trump va fi nevoit să se împace cu ideea că nu mai este președintele ales de americani.

Rezultatul final al alegerilor prezidenţiale va fi anunţat, oficial, pe 6 ianuarie în Congresul SUA, după care este prevăzută, pe 20 ianuarie, învestirea în funcţie a noului şef al Casei Albe, Joe Biden. Tot în acel moment se va încheia automat şi mandatul lui Donald Trump.

SUA: Victoria lui Biden, confirmată de Colegiul Electoral

Viitorul preşedinte al SUA, democratul Joe Biden, a primit votul majorităţii Colegiului Electoral, situația fiind, astfel, clară. În favoarea lui Biden s-au pronunţat 306 dintr-un total de 538 de electori.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDupă scandalul de săptămâna trecută, Consiliul Local Constanţa aprobă bursele pentru elevi
Articolul următorPremierul interimar, cu ochii pe Șoșoacă. Cere să se verifice de ce senatoarea de Iași nu a purtat mască în Parlament
Jurnalist full-time / Pesimist part-time