Consiliul Local Constanţa a aprobat valoarea burselor pentru elevi pentru semestrul întâi al anului şcolar.
Este vorba despre valoarea şi numărul burselor pentru elevi, pentru semestrul întâi al acestui an de învăţământ.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate, după ce, în cursul ședinței de săptămâna trecută, rezultatul a dus la o nouă amânare, dar și la un scandal.

Proiectul de hotărâre pe care vi-l propunem spre vot stabileşte cuantumul burselor după cum urmează: bursele de performanţă – 1000 de lei pe lună, bursele de merit – 100 de lei pe lună, bursele de studiu – 250 de lei pe lună şi bursele de ajutor social – 250 de lei pe lună”, a anunţat primarul Vergil Chiţac, la începutul şedinţei Consiliului Local.

Constanţa: Consiliul Local Constanţa a aprobat valoarea burselor pentru elevi pentru semestrul întâi al anului şcolar

El a precizat că este vorba de 44 de burse de performanţă, 11.508 – burse de merit, 490 burse de studiu şi 3749 burse de ajutor social.

Neînțelegeri, amenințări și posibile plângeri penale

Dar cum nu există discuție despre bani lipsită de scandal, ședinţa Consiliului Local Municipal de săptămâna trecută pe tema burselor a dus la neînțelegeri, amenințări și posibile plângeri penale.

În acel moment, pe ordinea de zi se afla un proiect pentru alocarea  burselor sociale şi nu şi a celorlalte trei tipuri de burse pentru elevi. Astfel, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Sabina Spătariu, a anunţat că va fi făcută plângere penală tuturor consilierilor care vor vota proiectul, iar primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, i-a transmis că s-ar putea alege ea cu plângere penală pentru presiune înaintea unui vot.

VIDEO Amenințări cu plângeri penale între primarul Constanței, fost profesor universitar, și o elevă de liceu, pe subiectul burselor de merit: Domnișoară, să nu vă alegeți dumneavoastră cu plângere pentru că faceți presiuni înaintea votului

La momentul respectiv, consilierii USR-PLUS şi PSD au votat fie împotrivă, fie s-au abţinut, motiv pentru care proiectul privind acordarea burselor sociale nu a fost aprobat.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMihai Tudose îl compară pe Orban cu… Dragnea
Articolul următorTwitter marchează postările cu conținut fals sau înșelător ale lui Donald Trump
Jurnalist full-time / Pesimist part-time