Sursa: Facebook

Astăzi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, este așteptat în Parlament – la Camera Deputaților, pentru a discuta despre jalonul privind pensiile speciale.

„Evenimentul” este anunțat de altfel oficial, pe pagina Camerei Deputaților, drept „dezbateri politice” privind „Stadiul îndeplinirii Jalonului 215 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă- Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale – şi care sunt paşii concreţi făcuţi de Ministerul Muncii pentru a duce la îndeplinire la timp acest angajament”.

Nu este o vizită care să îl ia pe nepregătite Marius Budăi, dat fiind că încă de la începutul lunii USR a transmis o solicitare pentru ca ministrul să vină la „Ora Guvernului”. Pe 9 noiembrie, USR arăta că ar cam fi timpul pentru explicații, dat fiind că jalonul în discuție, 215, are termen de îndeplinire 31 decembrie.

Suntem în 9 noiembrie și nu mai este mult timp, nu știm ce planuri are Guvernul PSD-PNL cu acest jalon important. Toată societatea așteaptă să vadă cum va fi soluționată această problemă, care sunt intențiile Guvernului și calendarul”, declara la acel moment Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților.

Cu toate acestea, la momentul în care a fost audiat pentru portofoliul de ministru al Muncii, în actualul Guvern, Budăi arăta că „indemnizaţiile speciale nu sunt ale Ministerului Muncii. (…) Împreună cu specialiştii din cadrul Ministerului Muncii şi din cadrul Casei Naţionale de Pensii, dacă se va dori expertiza noastră o vom pune la dispoziţie. (…) Nu Ministerul Muncii gestionează aceste pensii”.

În cazul în care și-a schimbat optica și va da explicații la „Ora Guvernului”, Marius Budăi ar avea totuși ce să spună, dat fiind discuțiile privind analiza Jalonului 215.

Articolul precedentComisia Europeană, de acord cu prelungirea programului „Sprijin pentru România”
Articolul următor200 de voluntari au participat la prima plantare din Pădurea Comunitară Cama