Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Primăria Miercurea-Ciuc a anunțat că va renunța la amenajarea patinoarului în aer liber.

Patinoarul este un punct de atracție și este situat în centrul oraşului.

Din cauza preţurilor mari la energie electrică, locuitorii din Miercurea-Ciuc nu se vor mai bucura de patinoar în aer liber de Crăciun

Primarul a vorbit despre decizia Guvernului și despre ordonanţa de urgenţă care a stabilit metodologia de subvenţii.

Această ordonanță a intrat în vigoare și nu permite ca, de exemplu, un patinoar extern să aibă acces la curent electric la tarif subvenţionat.

Asta înseamnă că dacă anul trecut putem spune că ne-a costat undeva la 55.000 de lei curentul electric (pentru patinoarul în aer liber-n.red), anul acesta este greu de estimat, cel puţin de 5-6 ori mai mult. Este o sumă semnificativ mai mare şi nu ne putem asuma această responsabilitate, mai ales că este un haos pe partea de reglementare”, a declarat primarul Korodi Attila, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres, citat de Observator.

Cu toate acestea, primarul Korodi Attila a explicat că există posibilitatea ca acest patinoar să fie repornit anul viitor

Deci nu va mai fi anul acesta patinoar în aer liber, dar iarna următoare, dacă există o minimă şansă ca să fie o reglementare clară, o să îl repornim, pentru că ne-a plăcut şi nouă enorm de mult programul care a fost făcut în Piaţa Libertăţii pe perioada iernii. Oraşul are nevoie de astfel de programe, dar acum trebuie să fim mai chibzuiţi”, a precizat edilul.

Articolul precedentVa fi depus un proiect de lege care să oprească transporturile cu animale vii
Articolul următorMinistrul Familiei: ”Trei din zece copii merg întotdeauna flămânzi la culcare, în mediul rural”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time