Două persoane sunt cercetate sub acuzația de trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și au fost reținute, ca urmare a unei acțiuni efectuate în municipiul Miercurea Ciuc din județul Harghita.

În total, au fost efectuate 19 percheziții domiciliare, dosarul fiind instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita, iar 14 persoane au fost conduse la audieri.

Din ce detaliază anchetatorii, cercetările au în prim plan cei doi inculpați, care anul acesta au decis să se „specializeze” pe comercializarea drogurilor de risc și a substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatorii din județul Harghita, inclusiv minori.

În urma activităților, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant delict de către polițiști, în momentul în care ar fi comercializat aproximativ 5 grame de cannabis și, mergând pe fir, a fost depistat chiar un minor care deținea droguri – aproximativ un gram de cannabis – în incinta unității de învățământ în care studiază.

Sursa: DIICOT

În total, mai detaliază DIICOT, au fost descoperite și ridicate aproximativ 70 de grame de cannabis și 10 grame NPS („Kristal”), comprimate de Xanax, 5 grindere, mai multe cântare de precizie, terminale mobile și 3.700 lei.

În cauză s-a reținut că, în perioada august-octombrie 2022, un suspect a procurat cantități importante de droguri de risc și mare risc pe care le-a comercializat către mai multe persoane iar o parte dintre acestea au revândut cantitățile de droguri achiziționate, inclusiv către elevi din cadrul unei unități școlare din municipiul Miercurea Ciuc”, comunicau procurorii la începutul acțiunii.

Articolul precedentReglementarea prețului la energie, „bomboana de pe colivă” pentru economia României. Opinia analistului economic Mircea Coșea
Articolul următorOrban, avertisment: „În realitate nu vom fi primiți în Schengen dacă nu vom scăpa de MCV”