Sursa: Facebook

Direcția Națională Anticorupție ar avea un dosar în lucru care l-ar viza pe Paul Anghel, director al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pe partea de control, supraveghere piață și armonizare europeană, însă informațiile scurse până acum „pe surse” nu l-au convins pe președintele instituției.

Horia Constantinescu nu doar că îl susține pe colegul/ subordonatul său, ci solicită totodată ca oamenii să îi fie alături. În același timp, președintele ANPC își arată susținerea și față de un alt angajat al instituției, dând de înțeles că aceasta este a doua persoană aflată în vizorul DNA.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Horia Constantinescu se arată indignat că nu mai există prezumția de nevinovăție și că, în ciuda faptului că nu a existat o comunicare oficială privind acuzațiile aduse subordonaților săi, aceștia sunt considerați deja vinovați și, în același timp, atrage atenția că Paul Anghel este același care dispunea măsuri și care era felicitat.

HAI SĂ-L SUSȚINEM PE PAUL, colegii și ANPC!
Au NEVOIE de VOI, așa cum și VOI aveți NEVOIE de ei!

Am participat la revoluție! Aveam doar 16 ani! Trebuia o schimbare, dar nu credeam că se va ajunge aici!
Da, tot la ora 5 mă voi trezi să plec spre muncă, indiferent de câte ne lovesc!

Paul Anghel este prietenul, colegul și mentorul meu profesional și alături de ceilalți colegi am adus autoritatea pe poziția pe care trebuie să fie! Nu mă dezic de ei și nu o voi face, indiferent de unde ne va duce viața!

PREZUMȚIA DE NEVINOVĂȚIE a expirat? A ieșit din termen? A depășit data durabilității minimale?
Până când nu va bate ultima oară ciocanul de lemn al judecătorului, totul poate fi doar presupus!

Este același Paul cu care închideam magazinele cu probleme ale unor mari retaileri, iar atunci îl felicitați pentru fermitate și, de ce nu, curaj.
Presa îi căuta pentru date, aceeași presa care, acum pare că i-a condamnat! ANICA POPA și ceilalți colegi sunt sufletul ANPC!
NU CRED ÎN COINCIDENȚE!

În toate acțiunile mari sau mici, Paul mi-a și i-am fost alături! Un pic din efervescența mea, tăria și profesionalismul lui, au adus altă vizibilitate autorității.
Am depus și noi multe sesizări și sigur acestea vor arăta la un moment dat care a fost și este direcția noastră! NU CU MÂNA ÎNTINSĂ! NU ÎNCURAJEZ ȘI NU SUSȚIN CORUPȚIA!
”, a transmis Horia Constantinescu.

Pe surse, Paul Anghel ar fi cercetat urmare a plângerilor mai multor agenți economici, care s-ar fi plâns că acesta, alături de Horia Constantinescu, demarează subit controale și dau sancțiuni abuzive, după ce în prealabil pretind unele beneficii. Cei doi șefi ai ANPC ar fi fost interceptați audio-video, iar totul s-ar fi amplificat în momentul în care aceștia au fost acuzați public de către oficialii companiei Blue Air că au cerut șpagă, pentru a nu fi amendați.

În realitate, DNA a comunicat doar că „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare)” și că „se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București”.

Articolul precedentOrban, avertisment: „În realitate nu vom fi primiți în Schengen dacă nu vom scăpa de MCV”
Articolul următorSe poate schimba cursul tuturor anchetelor: Curtea Constituțională a fost sesizată cu privire la activitatea investigatorilor cu identitate falsă. Sute de dosare, sub semnul întrebării