Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Proprietarii unui teren din Vrancea au fost amendați cu nu mai puțin de 100.000 de lei, deoarece nu au îndepărtat ambrozia existentă în zonă.

Mai mult, comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au găsit mai multe deşeuri împrăştiate în incinta unei foste întreprinderi.

Garda de Mediu a aplicat o amendă în valoare de 100.000 de lei pentru proprietarii unui teren care nu au efectuat lucrări de îndepărtare a ambroziei de pe amplasament

Comisarii Gărzii de Mediu din Vrancea au explicat, prin intermediul unui comunicat, că la începutul lunii august, au atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă ambrozia.

Aceștia au intervenit în urma sesizării unor vecini ai fostului Laminor, zona aflată într-o stare avansată de degradare.

Oamenii au semnalat existenţa mai multor deşeuri împrăştiate în incinta fostei întreprinderi şi, în mod special, prezenţa ambroziei.

”La controlul pe amplasament efectuat de comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu agenţi ai Poliţiei Locale, s-a constatat, printre altele, prezenţa pe suprafeţe importante a buruienii în stadiul de înflorire”

S-au impus proprietarilor măsuri ferme cu termene precise pe care aceştia şi le-au asumat prin actul de control. Marţi, când s-a vizitat amplasamentul, s-a constatat că niciuna dintre măsurile stabilite nu a fost realizată. Ignorarea obligaţiilor legale şi a măsurilor impuse de inspectorii de mediu au dus la sancţionarea cu amenda maximă prevăzută de legiuitor pentru astfel de contravenţii”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, citat de Agerpres, potrivit Digi 24.

Articolul precedentPeste 200 de balene au eșuat pe o plajă din Australia
Articolul următorProgramele de sprijin pentru tineri și familii, incluse în pachetul ”Sprijin pentru România”, au primit voturi pozitive
Jurnalist full-time / Pesimist part-time