Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea semnalează o situație gravă care ar putea împiedica administrația bucureșteană să acceseze 25 milioanele de euro din fonduri europene. Potrivit Gabrielei Firea, din pricina unor avize întârziate, ce ar fi trebuit date de DSP, Primaria Capitalei ar putea pierde sume fabuloase ce ar putea fi folosite pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente pentru trei spitale COVID din Capitală.

Firea, apel către Guvern și către Ministerul Sănătății

„Solicit intervenţia prim-ministrului şi ministrului Sănătăţii. Din cauza DSP Bucureşti putem pierde 25 de milioane de euro fonduri europene. În luna aprilie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că toate cheltuielile legate de pandemie vor fi decontate ori de la Guvern, deci din fonduri naţionale, ori din fonduri europene. Am realizat foarte multe proiecte, au fost validate de experţi şi votate în Consiliul General, dar de trei luni de zile sunt blocate aceste fonduri europene din cauza unui banal aviz din partea DSP. Deci din cauza unui singur aviz al DSP, din partea doamnei director Nicolescu, numită politic, nu se pot atrage cele 25 de milioane de euro fonduri europene.”, este de părere edilul Capitalei, Gabriela Firea.

Subliniind birocrația specifică țării noastre, primarul Firea avertizează asupra situației grave de care bucureștenii nu au nevoie în acest moment, în contextul pandemiei și a lipsei de bani ce ar trebui să acopere nevoile sanitare ale perioadei.

„Aceşti bani înseamnă achiziţia de aparatură medicală, de echipamente pentru cele trei spitale COVID în lupta cu noul coronavirus în Capitală. S-au tratat nu numai pacienţi din Bucureşti, ci din întreaga ţară. Primăria Capitalei nu a stat cu mâna în sân. Am cheltuit până acum 50 de milioane de euro în lupta cu noul coronavirus, dar fondurile sunt pe sfârşite. Am tăiat oricum de la alte obiective pentru a face faţă pandemiei. Probabil că se doreşte să ajungem în colaps şi să nu mai avem echipamente, apartură, materiale sanitare. Vă garantez că nu se va întâmpla aşa. Din moment ce toate ţările luptă să atragă cât mai mulţi bani europeni, aici în Bucureşti, din cauza unui simplu aviz din partea DSP, nu se pot atrage aceste fonduri europene. Fac apel încă o dată la prim-ministru, care spune în fiecare declaraţie publică faptul că îi pasă de fondurile europene. Mă aştept ca astăzi să primim totuşi un răspuns de la Guvern”, afirmă Gabriela Firea, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentProfesor de sport, arestat după ce a întreținut relații sexuale cu elevele sale
Articolul următorPonta are planuri mari. Peste patru ani își dorește ca forța să fie cu el
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.