Marcel Ciolacu (captură video)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat la DC News TV că așteaptă rectificarea bugetară, iar dacă acestea vor fi făcute în funcție de culoarea politică a administrațiilor locale, în ciuda asigurărilor date de către premierul Cîțu, social democrații vor reacționa. Prin acest „reacționa”, Ciolacu a precizat că va chema în stradă toți aleșii locali ai PSD, despre care liderul PSD spune că sunt mai bine de jumătate din toți aleșii locali de la nivelul României.

„Aștept rectificarea primului ministru. Dacă, Doamne ferește, nu se iau în considerație toate administrațiile, nu să le împărțim în buni și răi – PSD-iști, PNL-iști, USR-iști- îi anunț pe dl. Iohannis și pe dl. Cîțu că vor avea zeci de mii de aleși locali cu tricolorul de gât, primari, președinți de CJ, viceprimari, consilieri locali și comunali în fața Palatului Victoria și-n fața Palatului Cotroceni. Şi vom sta până când dl preşedinte se va întoarce din concediu şi dl Cîţu din campania electorală. E un anunţ oficial. Dacă nu se va face o repartizare corectă, împărțită corect către administrațiile locale, partidul va reacționa” a spus Marcel Ciolacu, la DC NewsTV.

Totodată, Ciolacu a precizat că dacă vor folosi banii publici direcționați, „mai nou, pentru lupta electorală internă, eu voi face apel la toți aleșii locali ai PSD să ieșim în stradă și vom sta cât este nevoie”, adăugând faptul că social democrații au peste jumătate dintre aleșii locali.

Rectificare bugetară, fără culoare politică, pe principiul eficienței  

De partea cealaltă, premierul Cîțu a afirmat că nu vede nicio problemă cu privire la„vizitele” primarilor la Palatul Victoria, din ultima vreme, mai mult, că au fost invitați chiar și cei de la PSD. De altfel, Cîțu a precizat că administrațiile liberale au fost „lăsate de izbeliște în ultimii ani”, iar acum se încearcă soluționarea problemelor cu care se confruntă edilii.

„Sunt criticat că vin şi mă vizitează primarii noştri la Guvern. Care este problema ? Da, foarte bine, să vină, am invitat şi primari de la PSD. Repet, vreau să dezvoltăm România. Vin oamenii la Guvern, văd care sunt proiectele, surse de finanţare şi împreună dezvoltăm aceste programe. Nu avem nimic de ascuns, facem acest lucru pentru români şi o facem transparent”, a declarat Florin Cîțu, la conferința de alegeri interne din cadrul PNL Satu Mare.

Reamintim că a fost aprobat calendarul pentru elaborarea rectificării bugetului de stat pentru perioada 16-20 august. De altfel, premierul a menționat faptul că „alocările nu vor fi făcute pe criterii politice, ci în funcție de buget. Acolo unde avem primari care știu să folosească banii. La rectificare, dacă sunt proiecte care pot fi finanțate de la buget, bineînțeles că da. Trebuie să se încadreze în cadrul legal”, a declarat Cîțu, la începutul săptămânii trecute.

Cîțu nu vede o problemă în vizitele primarilor din țară

Articolul precedentPiedone s-a ținut de cuvânt și a început demolarea chioșcurilor din stațiile de metrou aflate pe raza Sectorului 5
Articolul următorRafila: „Dacă o să ajungem într-o nouă criză de sănătate publică, cineva ar trebui să îşi asume acest lucru”