Sursa: Facebook

Un ieșean de 55 de ani, implicat în trecut într-un dosar al Clanului Corduneanu, a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu pentru trafic de influență.

Concret, din ce a transmis Direcția Generală Anticorupție, bărbatul a cerut și a primit în total 7.500 de euro de la o persoană, căreia îi promisese că o va ajuta să primească o locuință socială din fondul locativ al Primăriei Iași, dar și că o va ajuta să își rezolve cu amenzile.

Luna trecută, inculpatul a fost propus pentru arestare, însă atunci instanța a dispus să fie plasat în arest la domiciliu. Acum, la trimiterea în judecată, aceeași instanță a verificat măsura preventivă: „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu luate faţă de inculpatul Ilincariu Iulian-Dănuţ, în prezent aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de influenţă” (5 acte materiale), şi dispune menţinerea acestei măsuri preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Cele cinci acte materiale de trafic de influență datează de anul trecut, inculpatul fiind acuzat că a și primit efectiv banii, pe parcursul a două luni. Numai că persoana cu care a bătut palma a sfârșit prin a-l denunța.

În perioada cuprinsă între sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii aprilie 2021, inculpatul a pretins și primit de la o persoană, denunţător în cauză, în mai multe tranşe şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suma de 6.000 euro, promiţându-i că va interveni pe lângă funcţionari de la Direcţia Fond Locativ din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat a Primăriei Municipiului Iaşi, care să-i faciliteze atribuirea unei locuinţe sociale din fondul UAT Municipiul Iaşi şi, de asemenea, a pretins aceleiaşi persoane, în aceeaşi perioadă, suma de 1.500 euro, bani pe care i-a și primit, pentru a interveni pe lângă funcţionarii competenţi din cadrul Primăriei Iaşi care să radieze sancţiunile contravenţionale aplicate denunţătorului din baza de date a Primăriei Municipiului Iaşi.

În cauză, la data de 18.05.2022, procurorul a dispus măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore şi a propus instanţei măsura arestului preventiv, însă instanța de judecată a dispus față de inculpat măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunerea de a fi menținută măsura preventivă în cauză”, se arată într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentA fost înregistrat un nou caz de variola maimuței. Persoana infectată este din București
Articolul următorMinistrul Sănătății: ”Suntem campioni la numărul de accidente grave”