Proiectul educației sexuale a elevilor a stârnit pasiuni în Parlamentul României: „Credeţi că Europa reprezintă tot ce e bun?”, „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”

Lecțiile ce vor putea fi predate au ca scop prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii la minore.

 O nouă materie de învățământ va fi predată elevilor, acest lucru fiind decis în urma unor discuții aprinse purtate în cadrul Camerei Deputaților, printre argumentele aduse în dezbatere fiind cele legate de europenism, familia creștină, numărul mare de mame minore. Este vorba despre educația sexuală, care va putea fi studiată doar din clasa a 8-a și doar dacă există acordul scris al părinților, potrivit romaniatv.net.

Lecțiile ce vor putea fi predate au ca scop prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii la minore


 Legea privind educația sexuală a fost aprobată de Parlament, fiind înregistrate 224 voturi „pentru”, unul „contra” şi 49 de abţineri. Conform legii, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor, în şcoli se vor derula programe de educaţie pentru sănătate, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor. Deputaţii au decis „derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.”

Deputatul AUR Alin Colesa, prezent la dezbateri, a afirmat că nu este nevoie de „sexualizarea copiilor” sau de ” masturbarea copiilor”

„Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a ne alege cum ne creştem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenţi, de sexualizarea lor într-un cuvânt. O astfel de educaţie ar trebui să aibă la bază nişte concepte sănătoase, ar trebuie să fie încurajaţi să diminueze nevoia de atracţie fizică prin promovarea sportului, tot felul de pericole care există în mediul digital legate de aceste aspecte”, a spus Colesa.

România este pe primul loc la numărul de mame minore

Deputata USR Simina Tulbure a avertizat că România este pe primul loc la numărul de mame minore, susținând că trebuie să se discute acum despre educaţia sexuală, nu sanitară, trebuie să se vorbească despre sex într-o ţară care are cele mai multe mame minore. „Suntem în topul ţărilor din UE unde violenţa domestică există în familii. Trebuie să discutăm despre consimţământ, pentru că elevii noştri nu cunosc ideea de consimţământ. Aşadar, nu înţeleg de ce să vorbim de educaţie sanitară într-o ţară în care suntem în spatele UE pentru că nu suntem la curent cu ce se întâmplă cu elevii noştri, care învaţă despre sex la internet, la filmele porno, când noi ar trebui să avem oameni specializaţi în şcoli care ar trebui să vorbească despre educaţie sexuală”, a Simina Tulbure.

„Una citim, una sunt recomandările şi alta sunt realităţile în care trăim”, a spus Calista

 Potrivit deputatului PNL Mara Calista, dezbaterea pe această temă ar trebui să aibă loc, fiind multe cazuri de mame minore în România, cazuri de boli cu transmitere sexuală la copii sub 15 ani şi cazuri de violenţă domestică cu minore.

Deputatul Miroslav Merka: Credeţi că Europa reprezintă tot ce e bun?

Deputatul Miroslav Merka a susţinut că România este o ţară democratică, dar şi „o ţară creştină”.

„Vorbesc în calitatea mea de părinte proaspăt. (…) În cadrul orelor de dirigenţie am avut obligaţia să pregătim copiii, părinţii pentru aşa ceva, pentru aceste activităţi neprincipiale. Să fim serioşi! Credeţi că Europa reprezintă tot ce e bun? Cred că vă uitaţi prea mult la o Europă care se cam schimbă. Suntem o ţară democratică, dar şi o ţară creştină. Eu nu aş dori să văd copilul meu educat mai mult decât o face părintele”, a mai spus Miroslav Merka.

Deputatul PSD Adrian Solomon: Proiectul se referă, în principal, la drepturile copilului, fiind necesară adoptarea lui rapidă

„De prea mult timp aşteaptă acest proiect să intre în dezbatere şi să ia drumul promulgării. Este o reexaminare trimisă de preşedintele Iohannis încă din august 2020. (…) Reexaminarea se referă doar la un articol care, iată, ce pasiuni naşte. Să lăsăm pasiunile astea marginale pentru că proiectul este despre drepturile copilului şi nu despre ce se învaţă la şcoală”, a afirmat deputatul Adrian Solomon.

Inițiativă inedită: Podul peste Prut, distrus în al Doilea Război Mondial, va fi reconstruit

Articolul precedentInițiativă inedită: Podul peste Prut, distrus în al Doilea Război Mondial, va fi reconstruit
Articolul următorA fost înregistrat un nou caz de variola maimuței. Persoana infectată este din București