Primarul Mihai Chirica promite duşuri și pâine gratis pentru persoanele cu venituri mici, dar le cere ieșenilor să nu stea mult la duş sau cu lumina aprinsă 

Potrivit edilului, va veni o criză a energiei care îi va afecta pe ieșeni.


 Pâine și dușuri gratuite pentru persoanele cu venituri modeste, la inițiativa unei primării din România. Locuitorii care au posibilități materiale reduse vor putea beneficia gratuit și de mașini de spălat, a anunțat Primăria Iaşi, în acest scop urmând să fie deschis un punct public special amenajat în oraş. Primarul Mihai Chirica a avertizat că va veni o iarnă foarte grea, populația fiind nevoită să stea în frig din cauza creșterii prețului energiei termice.

 Mihai Chirica mai avertizează că vor fi cazuri în care locuitorii nu îşi vor mai putea cumpăra o pâine, din acest motiv urmând să fie deschisă o cantină socială unde se va distribui  gratuit acest produs alimentar de bază, potrivit romaniatv.net.

Mihai Chirica: Vine o perioadă foarte grea, când lumea îşi va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă

Edilul municipiului Iași promite și că locuitorii cu venituri modeste vor avea la dispoziție mașini de spălat rufe, acestea fiind amplasate într-un fost punct termic unde va exista și un punct public cu opt dușuri publice.

„La începutul lunii iulie deschidem un punct public cu duşuri. Va fi deschis pe strada Simionescu, în cartierul Dacia, într-un fost punct termic. Acolo avem opt duşuri publice. Le punem la dispoziţia celor cu venituri scăzute. Am instalat şi cinci maşini de spălat. Vine o perioadă foarte grea, când lumea îşi va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă. Lumea din ce în ce mai rar va porni maşina de spălat. Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unui loc unde va porni maşina de spălat. Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unor puncte sociale în care să îi putem sprijini”, a declarat Mihai Chirica.

Primăria va înființa împreună cu Arhiepiscopia Iaşiului, o primă cantină socială unde se va distribui gratuit pâine persoanelor care se vor confrunta cu  momente dificile din cauza crizei economice

Mihai Chirica le-a cerut ieşenilor să se gândească înainte să aprindă becul în casă

Dacă este necesar, oamenii ar trebui să facă un duş de jumătate de oră sau doar unul de cinci minute, spune primarul Chirica. „Vine o perioadă foarte grea, în care fac apel la toţi ieşenii să ne gândim de două ori când aprindem becul, câte frigidere ţinem în priză şi dacă este necesar ca apa caldă să curgă la nesfârşit făcând un duş de 25 sau 30 de minute, când în cinci minute ai putea să îl faci. Asta nu o spun din perspectiva faptul că ai sau nu ai bani. Nu o să fie de unde. Nu o să fie cu ce să prepari acea apă caldă şi nu vă gândiţi că vorbesc de pe dealuri. Am mai lansat avertismente privind diverse crize care se prognozau. Va veni o criză a energiei în care nu se va pune problema câţi bani ai, ci se pune problema de unde o iei. Trebuie să ne învăţăm să trăim într-o altă ecuaţie. Va fi şi scump, dar scump, nescump, nu va fi de unde şi va trebui să consumăm mai puţin ca să avem pe toată durata acestei crize”, a încheiat Mihai Chirica.

https://zin.ro/21/06/2022/administratie/barbat-inecat-calarasi-pupaza/

Articolul precedentVIDEO: Un bărbat din Călărași a fost filmat în timp ce se îneca, fără ca nimeni să intervină
Articolul următorArestul la domiciliu pentru fostul președinte Igor Dodon a fost prelungit