Sursa foto: Twitter/ Vatican City

Liderul de la Budapesta a fost primit, joi, de șeful Bisericii Catolice la Vatican, acesta primind o medalie de bronz a Sfântului Martin ca recunoștință pentru primirea a refugiaților ucraineni care au fugit din calea gloanțelor.

Întâlnirea a durat 40 de minute, timp în care Papa Francisc a lăudat modul în care Viktor Orban, în ciuda discursului său radical cu privire la refugiați, a primit mii de persoane care au părăsit Ucraina din cauza războiului.

De la debutul războiului și până acum, pe teritoriul Ungariei au intrat peste 600 de mii de refugiați ucraineni, dintre care 17 mii au cerut protecție umanitară, iar 100 de mii au cerut permis de sejur temporar.

Viktor Orban joacă în ambele tabere

Liderul de la Budapesta a declarat, în repetate rânduri, că „Europa creștină” la care visează trebuie să își schimbe politica referitoare la migrație. Papa, pe de altă parte, consideră că primirea celor care fug din calea războiului reprezintă o datorie pentru creștini.

Nu o dată, Suveranul Pontif a fost aspru criticat de presa maghiară pentru susținerea necondiționată pentru cei care „invadează” Europa, afirmând că este „imbecil” sau „cretin.”

În urmă cu un an, la slujba de încheiere a Congesului Euharistic Internaţional ce a avut loc în Budapesta, liderul catolicilor i-a îndemnat pe unguri să fie mai primitori și deschiși față de cei în nevoi, în special persoanele care fug din calea morții.

Reamintim că Vaticanul s-a alăturat apelului lansat în urmă cu două zile de secretarul general al ONU, privind armistițiu între Rusia și Ucraina cu ocazia sărbătorii Paștelui ortodox.

Papa Francisc a precizat, în duminica Floriilor la catolici, că e nevoie de negocieri veritabile pentru a se ajunge la pace.

Șeful ONU le-a cerut Rusiei și Ucrainei să înceteze luptele în vederea unei „pauze umanitare” de patru zile, cu ocazia Paștelui Ortodox.

Citește și articolul: Patriarhul Daniel, îndemn pentru credincioşi cu ocazia sfintelor Paşti: Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina

Articolul precedentO nuntă de neuitat. Invitații s-au trezit cu marijuana în mâncare
Articolul următorFața nevăzută a Bisericii Ortodoxe: Milioane de lei donați pentru refugiații din Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.