Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Biserica Ortodoxă Română continuă acțiunile sale social-filantropice, în special în această perioadă dificilă, unde milioane de oameni din Ucraina și-au părăsit casele și au căutat adăpost în alte țări.

Din 24 februarie și până acum, BOR a oferit peste 32 de milioane de lei pentru victimele războiului ruso-ucrainean. De asemenea, mii de oameni au donat sânge pentru soldații ucraineni, la apelul Bisericii.

De la începutul lunii aprilie și până în 14 aprilie, pe platforma online a Patriarhiei Române s-au strâns peste 22 de mii de lei și 150 de euro. Doar în ultimele zile, sprijinul umanitar oferit a depășit 1 milion de lei, acesta constând în bani și produse necesare ce au ajuns la refugiați.

România și-a deschis brațele pentru cei ce fug din calea războiului. Mii de ucraineni au decis să rămână în țara noastră

De asemenea, pe lângă ajutorul oferit în bani se adaugă și serviciile sociale în derulare, mai exact de traducere, consiliere, medicale și educaționale. Mai mult, au fost cazați peste 10 mii de refugiați, dintre care aproape 7 mii cu servicii de masă incluse.

Totodată, s-au organizat transporturi umanitare în România, Ucraina și Republica Moldova, valoarea acestora ridicându-se la suma de peste 1 milion de lei.

Și compania „Donează sânge pentru Ucraina” a continuat și în această săptămână, unde 535 de persoane s-au prezentat la donare. În perioada 01-14 aprilie 2022, ajutorul umanitar oferit de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române și Federația Filantropia se ridică la suma de 2.706.689 lei.

Patriarhul Daniel a îndemnat pe creștini să împărtășească celor din jurul lor pacea și bucuria lui Hristos, precizând că în această perioadă dificilă trebuie să oferim sprijin celor care au fugit din calea războiului.

„Să păstrăm în iubirea noastră frăţească pe toţi românii aflaţi în jurul graniţelor României şi în diaspora română. Cu prilejul sărbătorii sfintelor Paşţi, vă adresăm tuturor doriri de pace şi bucurie, sănătate şi fericire, dimpreună cu salutarea pascală: Hristos a înviat! Adevărat a Înviat!”, se arată în mesajul oficial al Patriarhului Daniel.

Citește și articolul: Patriarhul Daniel, îndemn pentru credincioşi cu ocazia sfintelor Paşti: Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina

Articolul precedentViktor Orban, în audiență la Vatican. Ce a vorbit cu Suveranul Pontif
Articolul următorPiedone: „Îmi doresc să văd românii fericiți în casele lor”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.