„Spre un milion de români” s-ar fi întors în România, din cauza pandemiei

Ministrul Muncii a dat asigurări că, deși situația poate părea complicată acum, în realitate vorbim despre o fluctuație a numărului de români întorși în țară, având în vedere aspectul sezonier al muncii acestora

Raluca Turcan (Facebook)

„Spre un milion de români” s-ar fi întors în țară de la începutul pandemiei – sunt cifrele înșirate pe masă de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan. Cu toate astea, ministrul Muncii spune că suma este una fluctuantă, de vreme ce discutăm despre munci sezoniere, pe care acei români întorși în țară le practicau în străinătate, astfel că ei se pot întoarce oricând înapoi. „Avem o cifră, însă este acum fluctuantă, pentru că urmează activitățile sezoniere”, a mai spus Raluca Turcan.

Coaliția, act adițional la „Acordul de Guvernare”

Unii români se pot înscrie în sistemul de somaj

Ministrul a mai spus că acei români care îndeplinesc condițiile, se pot înscrie inclusiv pentru a primi sonaj. „Însă, pe fond, pentru cei care urmează să plece în străinătate avem următoarele măsuri – pentru că am avut aglomerări la aeroporturi, muncă în condiții abuzive din partea angajatorilor în străinătate – și pregătim o ordonanță de urgență care va intra în ședința de guvern săptămâna aceasta sau cealaltă prin care să întărim legătura dintre agențiile de plasare a forței de muncă și angajații care pleacă în străinătate, să creștem gradul de conștientizare și de informare cu privire la condițiile de mună în străinătate”, a completat ea. potrivit Digi24.

Cu toate astea, trebuie să reținem că, în afara acelor români întorși în țară din cauza pandemiei, avem, de asemenea, o altă categorie de șomeri sau potențiali șomeri, și-anume pe cea a românilor care și-au pierdut locurile de muncă aici, în țară. Iar dacă prima categorie se poate întoarce în străinătate, ei rămași în țară se vor confrunta cu piedici în găsirea unui nou loc de muncă.

Articolul precedentADIS Iași, intitulat cel mai mare centru de management al deşeurilor din ţară, a pierdut pe drum trei stații de sortare și două stații de transfer: construite, dar nefuncționale
Articolul următorMihai Goțiu, după demisia secretarului de stat Gelu Puiu: „Nu-mi fac iluzii că, brusc, l-au lovit onoarea și principiile”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.