Danemarca anunță că va da Germaniei 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Danemarca a ales, cel puțin temporar, renunțarea la vaccinarea populației cu AstraZeneca, însă nu exclude posibilitatea revenirii la acest ser, pe viitor

Danemarca a anunțat că are de gând să trimită Germaniei, cu titlu de împrumut, aproximativ 55.000 de doze ale vaccinului AstraZeneca. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul de Externe danez, printr-un comunicat de presă. „În urma unei cereri din partea ministrului-preşedinte al landului Schleswig-Holstein, guvernul a decis să pună la dispoziţia regiunilor frontaliere 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca”, se arată în comunicatul citat de Ziarul Românesc.

Dozele de vaccin „împrumutate” de Danemarca Germaniei vor fi returnate

De menționat că dozele trimise de Danemarca landului german Schleswig-Holstein vor fi returnate ulterior, în funcție de acordul pe care cele două țări îl vor semna la o dată ulterioară.

Mai mult, Danemarca este printre acele țări care au demonstrat scepticism în ceea ce privește vaccinarea cu AstraZeneca, alegând să renunțe la imunizarea populației cu acest ser, în ciuda eforturilor autorităților europene de a echilibra situația și de a pune stop haosului. Cu toate astea, țara nu exclude posibilitatea ca pe viitor să revină la AstraZeneca, dacă situația se va schimba. Reamintim că Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde administrării acestui ser. În prezent, danezii se vaccinează cu Pfizer/BioNTech şi Moderna, având pe stoc 200.000 de doze AstraZeneca, dintre care un număr de 55.000 vor fi împrumutate Germaniei.

La rândul ei, Germania a recomandat vaccinarea cu AstraZeneca pentru toți cetățenii care au împlinit vârsta de 60 ani.

Cine va fi succesorul Angelei Merkel?

Articolul precedentGeorge Simion își mărește echipa: doi foști membri USR s-au înscris în partidul său
Articolul următorProtest de amploare în fața Ministerului Mediului. Este nevoie de dotarea angajaţilor care asigură paza pădurilor cu armament, uniforme şi mijloace de apărare şi intervenţie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.