Sursa: Facebook

Liberalii din Prahova au decis în unanimitate că problemele penale pe care actualul președinte al Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu, nu sunt un impediment pentru o nouă candidatură.

Cercetat de procurorii anticorupție pentru luare de mită și fals în declarații, Dumitrescu are în schimb susținerea largă a PNL Prahova, după o scrisoare a primarilor din județ. Sau cel puțin aceasta se susține într-un comunicat de presă.

PNL Prahova a transmis că primarii liberali din judeţul Prahova „au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ”.

Iar ieri, cu unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova s-a decis că Dumitrescu va apărea din nou pe buletinele de vot, cu explicația că au fost decisive „performanța fără precedent a acestuia în atragerea de fonduri europene, valoarea totală a proiectelor contractate în ultimii trei ani şi jumătate depăşind suma de trei miliarde de euro, de zece ori mai mare decat în mandatul anterior”.

Sunt proiecte importante și mari aşa cum nu au existat nicicând după Revoluţie. Pentru toate, am muncit mult și greu, împreună, în echipă. Ele au fost posibile datorită unei colaborări bune şi eficiente între unităţile administrativ teritoriale şi Consiliul Judeţean condus de Iulian Dumitrescu. În acest moment, Prahova nu îşi permite experimente administrative şi costurile unor blocaje sunt absolut uriaşe. Judeţul nostru are nevoie de continuitate”, se arată în scrisoarea deschisă a primarilor PNL din Prahova.

Până la această scrisoare deschisă însă, în ianuarie, și procurorii anticorupție comunicau mai mult decât deschis că s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile a lui Dumitrescu, precum și a două rude ale acestuia, care l-au ajutat să obțină bani „pe sub mână”:

Inculpatul Dumitrescu Iulian (…) ar fi pretins, în perioada noiembrie – decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părților sociale deținute de persoana fizică (…) la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean (CJ) Prahova și ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică (…) i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Cei doi complici, deși nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societății tranzacționate, ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la Dumitrescu Iulian, sau după caz ar fi fost folosită în beneficiul acestuia.

Totodată, inculpatul Dumitrescu Iulian în declarațiile de avere din datele de 08.06.2021, 19.04.2022 și 15.06.2023, după caz: ar fi menționat o valoare mai mică a dividendelor încasate de soția sa de la o societate comercială în care aceasta era asociat, nefiind declarată o suma totală de 122.400 lei; nu ar fi menționat împrumuturi primite direct de la persoana menționată la pct. 2 în cuantum total de 2.575.000 lei; nu ar fi menționat suma totală de 3.451.881,82 lei, 50.075 lire sterline și 24.000 euro cheltuită în beneficiul său și al membrilor familiei sale din conturile persoanei fizice (…).

Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidențial de lux etc”.

Articolul precedentManagerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, în arest pentru luare de mită și trafic de influență
Articolul următorPolițist din Prahova, în arest pentru o mită de 700 de lei