Sursa: Google maps

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a fost „săltat” chiar de colegii săi, după ce a fost prins pentru a doua oară cu mită.

Omului legii i s-a pus la cale un flagrant ieri, de către ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticoupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Acum, polițistul este cercetat pentru două infracțiuni de luare de mită, și, chiar dacă propunerea de arestare preventivă pe numele acestuia a fost respinsă, Tribunalul Prahova a dispus luarea unei alte măsuri:

Dispune punerea în libertate a inculpatului Rotaru Valentin, de sub puterea ordonanţei de reţinere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.03.2024 şi până la data de 18.04.2024 inclusiv, faţă de inculpatul Rotaru Valentin.

Impune inculpatului ROTARU VALENTIN obligaţia de a nu părăsi imobilul din …, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu martorii, precum şi cu orice persoane care au legătură cu cauza.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public”.

Potrivit DGA, flagrantul organizat a surprins momentul în care agentul de poliție a primit suma de 700 de lei cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale referitoare la constatarea unor contravenții la regimul rutier, în condițiile în care „anterior, în același dosar, s-a constatat săvârșirea unei fapte similare de luare de mită, ocazie cu care agentul a primit 300 de lei, tot în scopul neaplicării unei sancțiuni contravenționale pentru o abatere săvârșită în trafic”.

Articolul precedentDumitrescu, deși urmărit penal de DNA, considerat de PNL cel mai potrivit să conducă în continuare CJ Prahova
Articolul următorFără poezie, viața „e pustiu”. De la Piedone citire, către primarul general al Capitalei: „Un alt mandat? Ar fi, sincer, prea mult… Ar fi o dramă”