Sursă foto: Gândul.ro
Sursă foto: Gândul.ro

Discuţiile de pace dintre Moscova şi Kiev nu au înregistrat deocamdată niciun progres major, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta a cerut statelor care pot avea o influenţă asupra Ucrainei să o folosească pentru a determina Kievul să adopte o poziţie mai constructivă la negocieri.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că mai trebuie realizate progrese semnificative la discuțiile dintre cele două părți pentru a exista o bază care să conducă la o posibilă întrevedere între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul ucrainean Volodimir Zelenski.

„Probabil gradul de progres în negocieri nu este cel pe care ni l-am dori”, a afirmat Peskov. El a adăugat că Rusia nu vede „evoluția” pe care o dorește de partea ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că pe durata discuțiile nu va exista o încetare a focului.

„Nu, din punct de vedere faptic orice pauză în operațiune, orice pauză, este folosită de unitățile naționaliste pentru a se regrupa și continua atacurile asupra militarilor ruși”, a declarat Peskov când a fost întrebat despre negocierile de pace.

Peskov a susținut de asemenea că „acest lucru s-a întâmplat nu doar odată și, prin urmare, complică procesul”.

Luni urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia.

„Trebuie să folosim orice format, orice șansă, pentru a avea posibilitatea de a negocia, de a vorbi cu președintele rus Vladimir Putin”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru CNN.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a avertizat că sunt puține speranțe pentru o încheiere rapidă a războiului din Ucraina prin negocieri.

Thomas-Greenfield spune că șansele pentru un acord sunt mici.

„Am susținut negocierile pe care președintele Zelenski le-a încercat cu rușii – și folosesc cuvântul încercat pentru că negocierile par a fi unilaterale, iar rușii nu s-au înclinat spre nicio posibilitate pentru o soluție negociată și diplomatică”, a spus ea.

Volodimir Zelenski, solicitare către Uniunea Europeană: Opriţi orice comerţ cu Rusia

Articolul precedentPercheziţii în Galaţi: medicii au falsificat certificate de vaccinare anti-Covid
Articolul următorGuvernul rus, avertisment către cetățeni