Sursa foto: Facebook/ Alexandru Rafila

Ministrul Alexandru Rafila estimează o creştere a numărului de infectări cu coronavirus în următoarea perioadă. Ministrul Sănătății s-ar fi arătat nemulțumit de faptul că toate restricţiile au fost ridicate brusc și nu etapizat.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a declarat îngrijorat de creşterea numărului de infectări cu Covid-19 din ultima perioadă. Ministrul Rafila spune că evoluția va fi aceeași în următoarele zile. Ridicarea stării de alertă a fost o decizie politică, a declarat ministrul Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a susţinut recent că restricţiile trebuie reduse treptat, nu toate deodată.

”Lunea trecută am făcut o serie de propuneri pentru ridicarea etapizată a acestor restricții. Faptul că guvernul a hotărât ridicarea stării de alertă se ajunge într-o situație nouă, în care toate restricțiile vor fi ridicate. (…) Voi face și recomandări profesionale, astfel încât impactul măsurilor să nu se soldeze cu o creștere a numărului de cazuri, mai ales a celor grave. Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare”, a afirmat recent ministrul Rafila.

Întrebat dacă decizia ridicării stării de alertă a fost una proastă, Alexandru Rafila a declarat că decizia a fost una politică. Ministrul Sănătății le recomandă în continuare românilor să poarte masca de protecţie, în special în locurile aglomerate.

Alexandru Rafila crede că discuţiile despre remanieri sunt doar speculaţii.

Ce crede Florin Cîţu despre reintroducerii restricţiilor

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, că ”ar fi bizar pentru toată lumea, la o lună, să vii cu astfel de măsuri, pentru că nu ar înţelege nimeni nimic”. El a făcut referire la posibilitatea reintroducerii restricţiilor, afirmând că nu s-a discutat în coaliţie acest subiect.

”Binenţeles că întotdeauna eu sunt de acord cu specialiştii şi am spus asta (..) .dar acum ar fi bizar pentru toată lumea, la o lună, să vii cu astfel de măsuri, nu cred că că ar înţelege nimeni nimic din aşa ceva. Eu nu cred că putem să ne întoarcem. Dacă specialiştii vin şi e decizia Guvernului să întoarcă lucrurile, atunci Guvernul va veni şi va comunica. În coaliţie nu s-a discutat aşa ceva”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Ce plan are Rafila pentru medicii din România

Articolul precedentValeriia, o fetiţă din Ucraina, devine coperta revistei TIME
Articolul următorVolodimir Zelenski, solicitare către Uniunea Europeană: Opriţi orice comerţ cu Rusia