Foto: Facebook - AMP Libearty - Bear Sanctuary
Foto: Facebook - AMP Libearty - Bear Sanctuary

Echipa AMP Libearty se pregătește de o nouă salvare: ursoaica Masha avea doar câteva săptămâni când a început antrenamentele pentru a deveni un star de circ, în Ucraina.

Timp de 19 ani, a fost nevoită să meargă pe trotinetă, să sară prin cercuri, să se târască sau să sară peste obstacole, toate acestea pentru amuzamentul publicului.

Casa ei a fost o cușcă minusculă de fier înghesuită, într-o dubă plină de gunoaie

Fundația BF Nathan, din Ucraina, ne-a cerut ajutorul pentru ea. A fost mutată între timp într-un spațiu provizoriu, iar prima zi a primăverii, 1 Martie, ar putea reprezenta și drumul ei către libertatea pe care i-o oferă sanctuarul de urși AMP Libearty, cel mai mare sanctuar din lume destinat urșilor bruni.

Foto: Facebook – AMP Libearty – Bear Sanctuary

În contextul actual al posibilității izbucnirii unui conflict armat în Ucraina, salvarea ei ne dă mari, mari emoții. Rugați-vă pentru Masha, pentru șansa ei de a trăi o viață de urs, o viață demnă, în pădurea AMP Libearty! Vă vom ține la curent cu etapele misiunii de salvare”, au scris reprezentanţii, pe pagina de Facebook.

Sanctuarul de urşi funcţionează cu ajutorul donaţiilor: orice sumă poate ajuta la o nouă salvare

Sanctuarul din Zărneşti a fost creat în memoria ursoaicei Maya. Locaţia reprezintă căminul a peste 100 de urşi bruni, toţi salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă, în captivitate.

Recunoscut de mulţi specialişti ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de urşi din lume, Libearty se întinde pe o suprafaţă de 69 de hectare de pădure luxuriantă, pâraie şi iazuri localizate pe teritoriul oraşului Zărneşti, municipiul aflat la poalele Carpaţilor, în apropierea municipiului Braşov. Cei mai mulţi urşi din rezervaţie au fost salvaţi din cele mai mizerabile şi minuscule cuşti. În trecut, aceştia au fost doar motiv de “distracţie”, de atracție turistică.

Urșii aflați în grija sanctuarului AMP Libearty pot fi ajutaţi prin direcţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Milioane de Prieteni.

Formularul 230 poate fi completat și semnat online.

Articolul precedentIrineu Darău, senator USR: „Noua conducere din USR este de fapt vechea conducere. Noua conducere trebuie să schimbe macazul”
Articolul următorTuriștii vor putea călători din nou în Australia. Ce reguli trebuie respectate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time