Sursa foto: BBC

Datorită numărului redus de noi cazuri și a imunizării masive a populației împotriva Covid-19, autoritățile australiene au decis să primească, de luni, 21 februarie, turiști internaționali, informează Reuters.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a declarat că după doi ani în care Australia a impus măsuri dure din cauza pandemiei, datorită vaccinării și numărului mic de noi cazuri de Covid-19, a sosit momentul ca frontierele țării să se deschidă și să primească, din nou, turiști din toate colțurile lumii.

Australia este printre primele țări din lume unde rata de vaccinare a depășit 94%, iar numărul persoanelor care au decedat din cauza infectării cu coronavirus, de la debutul pandemiei, este de sub 5.000.

Varianta Omicron a dus la cele mai multe cazuri de coronavirus în Australia

În urmă cu o zi, Australia a înregistrat peste 16.600 de noi cazuri de infectare și cel puțin 33 de decese, în principal în New South Wales, Victoria şi Queensland.

Chiar dacă autoritățile australiene au anunțat relăxări în ceea ce privește intrarea în țară, din cauza cotroalelor stricte de la frontieră, Australia a fost numită „fortăreață”.

Cu toate acestea, guvernul susține că ridicarea interdicției de a intra în țară va avea beneficii asupra economiei, sperând că de la începutul lunii martie, turiștii să revină într-un număr cât mai mare.

Încă din noiembrie 2021, autoritățile au permis australienilor să călătorească și să iasă din țară, după care a acceptat doar studenții internaționali și unii lucrători. 

Potrivit măsurilor impuse, turiștii care nu au două doze de vaccin vor avea nevoie de o scutire de călătorie pentru a intra în țară, aceștia fiind obligați să rămână în carantină. Totodată, persoanele care s-au imunizat complet împotriva Covid-19 nu vor fi nevoiți să intre în carantină.

Reamintim că majoritatea statelor din Europa au decis o relaxare a măsurilor, după ce cazurile de infectare cu Covid-19 sunt într-o continuă scădere.

Și în România, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat că în următoarele două săptămâni, Guvernul va veni cu anumite măsuri de relaxare, precizând că purtarea măștii în interior și spațiile aglomerate rămâne obligatorie. Totodată, oficialul a amintit că vaccinarea rămâne o soluție pentru limitarea răspândirii virusului.

Președintele Serbiei despre deportarea lui Djokovic. „A venit în Australia cu o scutire medicală şi apoi l-ai maltratat timp de 10 zile”

Articolul precedentSanctuarul de urşi din Zărneşti pregăteşte o nouă salvare
Articolul următorStatul nu va putea intercepta discuţiile pe WhatsApp şi Facebook
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.