foto-Elena Udrea, la inaugurarea Băile Boghis. foto- Facebook

Deși nu mai este politician și nu are vreo activitate constantă cunoscută, Elena Udrea se bazează pe fostele investiții, de pe vremea în care era „regina” pe tocuri din Parlament.

În timp ce așteaptă cu sufletul la gură verdictele în mai multe dosare de corupție în care figurează inculpată, fosta ministră a Turismului a început să-și „târască” fostele partenere de afaceri la instanță, cu scuza că trebuie să-și recupereze banii.

Udrea se judecă cu o persoană care i-a fost aliată, încă de pe vremea când s-a înființat Partidul Mișcarea Populară(2014). Este vorba despre Stanca Veronica-Elena, soția fostului președinte al PDL Sălaj, Viorel Stanca, fost general SRI. Acum, Udrea o „târăște” la Tribunalul București pentru o pretinsă datorie de 1,6 milioane de lei.

Elena Udrea își târăște fosta parteneră de afaceri la Tribunal

Totul are legătură cu stațiunea „Băile Boghiș”. Elena Udrea a deținut 50% din firma care administrează această stațiune(n.r perioada 2013-2018). Ulterior, Udrea, sufocată de acuzațiile procurorilor și după divorțul de Dorin Cocoș(n.r cunoscut om de afaceri) a cesionat creanța(suma de 1,6 milioane de lei) către fosta sa „aliată”, Veronica Stanca.

Udrea s-a plâns judecătorilor „că își vrea banii înapoi” abia în noiembrie 2021, când stațiunea „Băile Boghiș” era foarte aproape de a cere falimentul. Fosta consilieră a lui Traian Băsescu și-a amintit că Veronica Stanca nu i-a returnat „investiția” de la Băile Boghiș în 2021, nu în termen de șase luni de la cesionarea creanței!

Cum vrea Elena Udrea să facă bani și din falimentul stațiunii Boghiș

În dosarul privind „răspunderea contractuală”, deschis de Elena Udrea, figurează și Nadine Magda Stanca, deoarece cea din urmă a preluat o parte din afacerea Boghiș de la mama sa, Veronica Stanca.

Potrivit jurnalul.ro, în ianuarie 2014, fiica Veronicăi Stanca, Nadine Magda, a preluat de la mama ei calitatea de creditoare a Băi Boghiș, după care, în septembrie 2017, societatea, administrată chiar de bunica ei, a garantat împrumutul către nepoată, cu tot patrimoniul societății.

Patrimoniu era, la acel moment, sub sechestru penal instituit de DNA, dar și care era executat silit, într-un proces civil, de către SC Construcții Erbașu.

Mai exact, este vorba de aproximativ 73.000 de metri pătrați de teren intravilan și de multe căsuțe de vacanță construite pe el. În februarie 2019, Băi Boghiș SRL și-a cerut insolvența, iar familia Stanca s-a constituit creditor cu pretenții la patrimoniul stațiunii, menționează sursa citată.

Curtea de Apel Cluj a admis procedura de intrarea în faliment a stațiunii „Băile Boghiș” în urmă cu două zile.

Băile Boghiș, în faliment din cauza Elenei Udrea. Procurorii confirmă

Dacă în 2014, Udrea anunța cu mare fast, inclusiv pe rețelele de socializare că, a inaugurat „Băile Boghiș” din Sălaj și își dorește ca vizitatorii să devină „dependenți”, în prezent, stațiunea cu reale resurse naturale a „intrat la apă”. Ziarul de Investigații a probat, astăzi, 21 ianuarie, dacă se pot face rezervări la numărul afișat public. Nu răspunde nimeni. În fapt, telefonul este închis.

Așa se lăuda Elena Udrea la inaugurarea stațiunii „Băile Boghiș”

Documentele consultate de zin.ro arată, de asemenea, că principalul vinovat de situația economică jalnică a stațiunii „Băile Boghiș” este, de fapt, Elena Udrea.

Potrivit DNA, în noiembrie 2015, Elena Udrea a cerut sechestru pe terenurile și imobilele stațiunii Boghiș, pentru a plăti cauțiunea de 5 milioane de lei. Ea acuzată de corupție, alături de prietena ei, Alina Bica, fosta șefă DIICOT.

Udrea s-a temut că va ajunge la închisoare, unde „va fi controlată din nou chiar și la sutien” și a „girat” libertatea cu patrimoniul Băile Boghis.

Udrea și-a „girat” libertatea cu patrimoniul Băile Boghiș

La data 13 noiembrie 2015, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au admis cererea inculpatei Udrea Elena Gabriela de instituire unei garanţii reale imobiliare asupra imobilelor SC Băi Boghiş SRL (două terenuri având suprafeţe de 67.258 m.p., respectiv de 15.917 m.p. şi construcţiile aferente) pentru constituirea cauţiunii de 5.000.000 lei, stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015 şi au dispus luarea măsurii asiguratorii constând în indisponibilizarea bunurilor imobile ale S.C. Băi Boghiş S.R.L., bunuri în valoare de 5.000.000 lei (…)

La data de 12.11.2015, asociaţii SC Băi Boghiş SRL au hotărât constituirea unei garanţii reale imobiliare asupra bunurilor imobile ale societăţii în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea constituirii de către Udrea Elena Gabriela a cauţiunii stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015”, au transmis reprezentanții DNA.

Elena Udrea a țintit această investiție imediat cum a ieșit de la conducerea Ministerului Turismului. Privatizarea acestor stațiuni cu potențial natural atât de mare arată, încă o dată, neputința statului român de a gestiona și de a valorifica destinațiile turistice din România.

Citește și: Elena Udrea și Dan Andronic, făcuți „zob” de martorii din dosarul „Hidrolectrica”: „Au luat sacoșa cu bani”

Udrea așteaptă decizia finală în cazul finanțării campaniei electorale pentru fostul președinte, Traian Băsescu. A fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în acest dosar, dar procurorii DNA vor 12 ani de închisoare cu executare în acest caz. Decizia finală o va lua Înalta Curte de Casație și Justiție.

Orice condamnare pentru Udrea înseamnă închisoare cu executare. A primit mai multe decizii de condamnare cu suspendare, în alte cazuri de corupție.

În mod dubios, fosta consilieră a lui Băsescu a demarat un proiect nou imobiliar, la Cluj. Mai exact, construiește apartamente aproape de un cimitir. Nu se cunosc(încă) adevăratele surse de finanțare.

Citește și: Elenei Udrea îi plăceau „sacoșele pline” de mică

Articolul precedentAnularea amenzilor PLF, cerută de USR, ar rezolva efectul, nu și cauza
Articolul următorFlorin Cîțu se pregătește pentru alegerile din 2024: „Încep un turneu prin filialele PNL”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”