Ania Caill
Ania Caill

Deși are cele mai bune rezultate ale României în Cupa Mondială, schioarea Ania Caill nu a fost trecută de Federație pe lista pentru Campionatele Mondiale.

Campionatele vor avea loc între 8 și 21 februarie, la Cortina D’Ampezzo.

În ciuda faptului că schioarea a făcut toate demersurile ca să reprezinte România la Campionatele Mondiale, România nu investește în schi alpin, nu investește în viitorul sportiv și nu investește în valori. De ce? Nu avem răspunsuri.

Un răspuns cere și Ana Loredana Predescu, deputat ales în circumscripția electorală nr.8 – Brașov.

Declarându-se o iubitoare a sportului și o susținătoare a competițiilor sportive, Ana Loredana Predescu a reacționat prompt și i-a solicitat Ministrului Tineretului și Sportului să justifice nedreptatea comisă față de Ania Caill.

Schioarea Ania Caill: valoarea exclusă din Lotul Național

Cum este posibil ca cea mai bună sportivă la schi alpin din România să nu se regăsească în lotul național ce va participa la Campionatul Mondial de la Cortina d’Ampezzo din 9-21 februarie 2021, cu toate că s-a înscris în luna noiembrie 2020?”, a scris Ana Loredana Predescu pe pagina personală de Facebook.

De asemenea, aceasta a adăugat că România are valori, și că nu este nevoie de piedici și sabotaje inutile, menționând că pe parcursul acestui mandat va face tot ce-i stă în putință pentru a promova valoarea și performanța românească.

În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr.8 – Brașov, i-am solicitat oficial, în scris, domnului Carol-Eduard Novák, Ministrul Tineretului și Sportului, un punct de vedere și măsurile care se impun referitor la situația româncei Ania Caill”, a adăugat deputatul pe contul de socializare.

Există performațe și există titlul de cea mai bună schioare din România.

Cu toate acestea, nici titlul și nici omul nu se regăsesc pe lista lotului național de sportivi. Cel mai bine cotat sportiv din România are nevoie de o inițiativă, de susținere și de încurajare.

Și, mai mult decât orice, are nevoie de un răspuns promt și de o argumentare pentru nedreptatea adusă.

Foto

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDarius Vâlcov la un pas să rămână fără diploma de doctor
Articolul următorProcurorii constănțeni anchetează cazul oilor scufundate în Portul Midia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time