Sursa foto: newsweek.ro
Sursa foto: newsweek.ro

Tot mai multe fețe bisericești se deplasează cu autoturisme de lux, iar ÎPS Teodosie argumenteză alegerea: ”Nu cred că vă afectează personal dacă unii au mașini scumpe”.

În primăvara anului 2021, ierarhul din Constanța devenea subiectul știrilor, în contextul în care mergea la slujba de la Constantin şi Elena cu o maşină evaluată la circa 130.000 de euro.

”Nu cred că vă afectează personal dacă unii au mașini scumpe”

Într-un interviu acordat postului Radio Dobrogeanu, ÎPS Teodosie a fost întrebat despre părerea sa în legătură cu preoții care folosesc autoturisme de lux în deplasările lor.

Simțindu-se vizat, deoarece arhiepiscopul preferă autoturismele de lux, acesta a explicat că mașinile nu aparțin preoților, ci ”se oferă”.

Mașina de lux și celebrul citat biblic al modestiei absolute: ”dar din dar”

Autoturismul ales de Teodosie în primăvară nu a putut fi unul modest, deoarece a fost închiriat de la un preot din Germania. Este explicația pe care arhiepiscopul a oferit-o, la acel moment, jurnaliștilor.

În prezent, ÎPS Teodosie nu vede nimic deosebit în acest lucru, precizând că este ”nevoit” să aleagă luxul, în condițiile în care nu are mașină personală.

În plus, acesta a ținut să transmită românilor mai mult sau mai puțin credincioși că nu este treaba nimănui ce mașină preferă preoții.

Da, sunt unii care lucrează și în afara preoției. Li se pune și această dorință, destul de deșartă, să aibă mașină mai de lux, mai scumpă. Și eu merg cu mașini din astea, dar nu-s ale mele. Se oferă! Că eu n-am mașină personală. Nu trebuie să rămâneți cu grija lor. Să purtați întâi grija dumneavoastră. Nu cred că vă afectează, personal, dacă unii preoți au mașini scumpe”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Luxul poate fi ”iertat” prin mătănii. Desigur, procedura funcționează doar pentru preoți

Paradoxal, Teodosie consideră că ar trebui ca preoţii să nu să exceleze în lux. Argumentul suprem: luxul nu este o virtute, ci un păcat.

ÎPS Teodosie a mai recomandat unor preoţi care practică sporturi de contact sau aleargă pentru a slăbi să facă 100 de mătănii, relatează news.ro.

Nu fac parte din ţinuta unui teolog astfel de sporturi, cu box, cu tehnici de autoapărare. Sunt paralele cu ţinuta unui teolog. Când aud că unii aleargă să slăbească, de ce nu fac 100 de mătănii? Şi le recomand multora sportul acesta care foloseşte şi trupului, dar şi sufletului”, a mai precizat ÎPS Teodosie.

Articolul precedentParlamentarii AUR au făcut din nou scandal în Parlament
Articolul următorPolițiști din Argeș, în arest la domiciliu pentru luare de mită
Jurnalist full-time / Pesimist part-time