Sursa foto: Revista 22

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a precizat că excluderea lui Cristi Danileț din magistratură trebuia făcută mai devreme. Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a mai susținut pentru Aleph News că judecătorul clujean nu are structura unui magistrat de carieră.

Tudorel Toader a mărturisit că l-a avut elev pe Danileț, iar în perioada respectivă părea că este „un om normal.” „Eu pe Danileț îl știu din vremea studenției. L-am avut student, l-am cunoscut bine în calitatea aceea și în perioada aceea când părea că este un om normal, care va avea o evoluție normală”, a spus fostul ministru al Justiției.

Tudorel Toader: „Eu sunt surprins că CSM l-a exclus atât de târziu din magistratură”

Mai mult, fostul judecător al Curții Constituționale a mai spus că Danileț a devenit, cu timpul, un „comediant” în Justiție, iar excluderea sa ar fi trebuit stabilită mai devreme.

„În timp, el a devenit un comediant în Justiție, el este cel mai activ politician din Justiție. În rest, CSM cu competențele lui, Înalta Curte va aprecia, să nu ne amăgim că întotdeauna aprecierile sunt cele corecte. Nu merită atât de multă atenție nici cazul acesta, nici Danileț, eu sunt surprins că l-a exclus din magistratură, dar sunt surprins că l-a exclus atât de târziu, pentru că el n-are profilul și structura unui magistrat de carieră”, a declarat Toader.

Reamintim că judecătorul clujean Cristi Danileț a fost exclus de CSM din magistratură pentru postările făcute pe Tik Tok. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Președintele României Klaus Iohannis a precizat, în urmă cu câteva zile, că excluderea lui Danileț este o decizie „destul de stranie.” Șeful statului e de părere că trebuie analizată, în profunzime, o astfel de hotărâre.

 „Nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, care potrivit Constituției este garantul independenței justiției. Cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune. Oricum, nu e definitivă, există calea Înaltei Curți care probabil va fi sesizată, după cum am înțeles din media, și care va reanaliza această chestiune”, a mai precizat președintele României în urmă cu câteva zile.

O asociație pentru procurori solicită lămuriri privind excluderea judecătorului Danileț din magistratură: „Să elimine orice umbră de îndoială privind politizarea sau lipsa de corectitudine”

Articolul precedentCât de „bine” miroase alianța PNL-PSD în unele afaceri cu gunoaie(II). Groapa de gunoi din Gorj, „în miezul” celui mare scandal
Articolul următorO delegație a Asociației Elevilor din Constanța, blocată cu orele într-un tren spre București
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.