sursa foto: news.ro

O delegație a Asociației Elevilor din Constanța este blocată de mai bine de patru ore într-un tren cu destinația București, relatează news.ro. Ariana Dudună, președintele Asociației, a mărturisit că sunt blocați în localitatea Sărulești.

Mai mult, elevii au rămas fără apă, le este frig, iar proviziile de mâncare sunt pe terminate. Totodată, copiii își doresc să se întoarcă acasă, dar nu există niciun autobuz.

Elevi blocați în tren cu orele

De asemenea, elevii sunt de părere că acest „dezastru trebuie oprit”. „Suntem de 3 ore şi jumătate blocaţi în tren în Săruleşti. Am rămas doar cu o sticla de 0,5 l de apă, ne este frig, iar gustările pe care ni le-au dat părinţii nu ştim cât ne vor mai ajunge. Astăzi, am trecut prin ceea ce elevii navetişti trec zilnic: în această comună nu există niciun autobuz! Nu ştim când sau cum vom ajunge acasă, dar ştim că dezastrul acesta trebuie oprit”, a mai precizat Ariana Dudună.

Mai mult, elevii îi întreabă pe guvernanți dacă au soluții cu privire la modul cum vor ajunge acasă, după ce au rămas blocați în tren. „Întreb guvernanţii, cum vor ca noi să ne întoarcem acasă? Vor să luăm maşini la ocazii să păţim ca în Caracal?”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.  

Cei șapte reprezentanți ai Asociației se deplasau la București pentru a participa la protestul sindicatelor din învățământ, dar din cauza blocării traficului feroviar, elevii își doresc să se întoarcă acasă în cel mai scurt timp posibil.

Grevă spontană la CFR

Reamintim că luni dimineață, 20 decembrie, un protest spontan a fost declanșat de către angajații de la reparații locomotive CFR. În scurt timp, acesta s-a extins la nivel general, fiind afectat transportul feroviar. Cele mai afectate gări din țară se află în orașele mari: Craiova, Constanța, Cluj, Iași și București.

„În acest moment nu pleacă niciun tren din marile gări. Circulația este întreruptă, se poartă discuții cu conducerea Ministerului Transporturilor”, au precizat reprezentanții CFR. Mai mult, directorul CFR a precizat că greva angajaților este ilegală.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a precizat că este deschis la dialog. Cu toate acestea, demnitarul a menționat că preferă o comunicare bazată pe argumente economice și nu pe poziții de forță.

„Este evident că sunt Companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR”, a scris, luni, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Să fie greva singura soluție pentru o salarizare decentă?

Articolul precedentTudorel Toader, despre Cristi Danileț: „A devenit un comediant în Justiție”
Articolul următorFostul deputat Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, trimis în judecată de DNA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.