Sursa foto: Adevarul

Cătălin Rădulescu, fostul deputat al Partidului Social Democrat (PSD), a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi obținut ilegal titlul de luptător cu rol determinant în Revoluția din 1989.

În acest dosar, alte trei persoane au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite. Conform comunicatului DNA, Rădulescu, zis „Mitralieră”, ar fi obținut titlul de „„Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”, chiar dacă nu îndeplinea toate condițiile prevăzute de lege.

Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, a devenit cunoscut în 2017

De asemenea, în același dosar sunt urmăriți penal Corina Tănase și Cristina Valentina Cechi, membrii ai comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, alături de Adrian Sanda, fost secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (SSPR) şi preşedinte al comisiei.

Potrivit procurorilor DNA, inculpații ar fi admis cererea de acordare a titlului formulată de Rădulescu, chiar dacă nu a desfășurat activități revoluționare. Altfel spus, ei ar fi admis cererea lui și ar fi constatat îndeplinerea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016).

Cătălin Rădulescu ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară din Decembrie 1989. Mai mult, declarațiile sale ar fi contrazise de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R. Astlfel, Rădulescu a desfășurat activitate revoluționară doar în Pitești, nicidecum în Timișoara sau București.

Fostul deputat a primit prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”. Rădulescu a încasat din 1 ianuarie 2015 și până în octombrie 2021, în fiecare lună, o indemnizație de 2.020 de lei, în total 165.640 de lei, potrivit comunicatului DNA.

Reamintim că în 2016, fostul deputat PSD a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuare de operațiuni financiare cu acte de comerț.

Numele lui Cătălin Rădulescu a devenit cunoscut în urmă cu patru ani, când acesta a declarat că protestatarii din Piața Victoriei „stau ca proștii” și că și-ar folosi mitraliera, păstrată de la Revoluție, pentru a-i împușca.

Fostul ministru Tudorel Toader s-a simțit lezat de o postare a lui Cătălin Rădulescu „Mitralieră” și îi răspunde acestuia… pe Facebook

Articolul precedentO delegație a Asociației Elevilor din Constanța, blocată cu orele într-un tren spre București
Articolul următorParlamentarii AUR au făcut din nou scandal în Parlament
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.