Cioloș către Rareș Bogdan. „Dacă ai curaj cu adevărat, te așteptăm la negocieri”

USR pune însă condiții. Nu prea curând și nu cu oricum

Liderul USR Dacian Cioloș speculează momentul blocajului de la negocierile dintre PNL și PSD și aruncă în spațiul public o idee care nu ar trebui să ia pe nimeni prin surprindere. O revenire la masa negocierilor a foștilor parteneri de coaliție, USR și PNL, însă în anumite condiții, nu prea curând și nu oricum.

„Înțeleg spaima uriașă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obișnuiți cu proprietatea altora și cu traiul în case naționalizate, pesediștii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Așa că nu mă miră dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiți surprinși dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”, a scris Dacian Cioloș pe contul său de socializare.

De altfel, Cioloș a remarcat ironia situației în care este PNL, partid care va afla cum este să fie „forța reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un singur interes: să facă bani pentru partid”, subliniind că liberalii se află în rolul pe care USR l-a avut în Guvernul Cîțu. Mai mult, acesta susține că PSD și UDMR vor „face jocurile”,  astfel că vor bloca tot, ba chiar îți vor împărți banii și funcțiile. În fapt, acesta este și motivul blocajului de la negocieri, căci UDMR vrea să își păstreze Minisetrul Dezvoltării, pe care îl are încă de la începutul guvernării sub „bagheta” lui Cîțu, dar care a devenit foarte râvnit de liberali, rămași fără multe dintre ministerele „cu greutate”.

„Diferența e că PNL nu e nici struț, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoț profesionist ca PSD. Slabă mulțumire, e drept, pentru simplul fapt că această «dramedie» e plătită de cetățenii români. Așa că, dragă Rareș, dacă ai curaj cu adevărat, te așteptăm la negocieri”, a concluzionat Dacian Cioloș.

Reamintim că luni, de la ora 12.00, Klaus Iohannis a convocat partidele și formațiunile politice parlamentare la consultări în vederea desemnării noului premier, iar PNL, PSD și UDMR vor merge împreună. PNL l-a propus ca premier pe Nicolae Ciucă, în timp ce social democrații îl au pe liderul partidului, Marcel Ciolacu. În funcție de evoluția negocierilor care continuă și în acest weekend se vor prezenta cu o singură propunere.

Bode: „UDMR trebuie să fie parte din coaliţie, pentru că este un partener de cuvânt”

Articolul precedentBode: „UDMR trebuie să fie parte din coaliţie, pentru că este un partener de cuvânt”
Articolul următorAcuzat de trafic de influență, Dan Ghiță a demisionat de la ONJN. Trei companii românești reclamă că „a pus pe tavă” milioane de euro pentru o firmă spaniolă