A trecut aproape o lună de la alegerea lui Nicușor Dan în funcția de primar general, iar Capitala duce lipsă de viceprimari și de un Consiliu General funcțional. Explicația ar fi faptul că din cei 55 de consilieri generali, doar 45 au fost validați de instanță și au depus jurământul pe 29 octombrie.

Întrebat de ce nu avem încă viceprimari, Nicușor Dan a dat vina pe Codul Administrativ care spune că viceprimarii pot să fie numiţi doar în momentul în care Consiliul General e complet constituit.

”Este o deficiență în Codul Administrativ care spune că titularii și supleanții nu se validează simultan de către instanță o singură dată, ci se face asta în două etape. Suntem în această situație, că supleanții abia au fost validați în prima instanță.

După ce se va judeca apelul, estimez că într-o săptămână, Consiliul General va fi în formulă completă și vom putea alege și viceprimarii, și consilierii de specialitate, și putem să schimbăm și componența Adunărilor Generale pentru companiile municipale”, a declarat Nicușor Dan miercuri, într-o conferință de presă, întrebat despre motivul pentru care orașul este condus acum fără viceprimari și fără CGMB.

De ce nu are Bucureștiul viceprimari la trei săptămâni după învestirea lui Nicușor Dan

Libertatea, noiembrie 2020

Conform Codului Administrativ, viceprimarii pot fi numiți doar după ce toți consilierii generali au fost validați și și-au depus jurământul.

„Nu e ceva care să țină de noi, este viteza de lucru a instanței”, a punctat Dan.

Firea reacționează, după ce Orban i-a cerut lui Nicușor Dan să facă un audit la PMB

Primarul ales și viitorul viceprimar nu s-au mai întâlnit și nu au mai vorbit nici măcar la telefon din seara victoriei.

Răceală între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. Primarul ales și viitorul viceprimar nu au mai vorbit din seara victoriei: „Am schimbat mesaje”

Interesant rămâne și faptul că Nicușor Dan și Vlad Voiculescu ar dori să conducă Bucureștiul împreună, dar separat. Politicienii nu și-au mai vorbit de mai bine de o lună, invocând “o perioadă aglomerată” și “chestiuni administrative”.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentVanghelie, „ejaculat” și din grupul partidelor PER
Articolul următorMărturie de la ATI: ”Îmi era frică să adorm. Vedeam cum colegii de salon plecau în saci”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time