Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Persoanele care lucrează cu copii și nu raportează un abuz sexual asupra celor mici ar trebui să fie urmărite penal.

Sunt rezultatele raportului final al unei anchete desfășurate pe o durată de șapte ani, transmite BBC.

Alexis Jay este profesorul care a condus ancheta, încă din luna august 2016.

Profesorul a vorbit despre abuzurile la care sunt supuși copiii din Anglia și Țara Galilor, descriind actele ca ”oribile și profund tulburătoare, copiii fiind amenințați, bătuți și umiliți”.

Ancheta a început în 2015 și a costat 186 de milioane de lire sterline. După analiza dovezilor, s-a constatat că peste 7.000 de copii au fost victime ale abuzului sexual

Este o reală epidemie care lasă în urma sa mii de victime. Acești copiii nu își vor reveni niciodată în urma abuzurilor”, a precizat profesorul Alexis Jay.

Am auzit, în repetate rânduri, cum acuzațiile de abuz au fost ignorate. Mai mult, victimele au fost cele învinovățite, iar instituțiile au pus accent pe propria reputație, mascând toate aceste abuzuri”, a explicat Jay.

Biserica rămâne protejată: Există mii de victime și prea puțini preoți condamnați penal

Potrivit raportului, între 1970 și 2015, au existat aproximativ 3.000 de plângeri și doar 133 de condamnări. Doar în Biserica Angliei au existat 390 de condamnări care datează din anii 1940.

Biserica romano-catolică are o istorie regretabilă a abuzurilor sexuale asupra copiilor. Preoții și membrii ordinelor religioase au abuzat copiii pentru perioade prelungite de timp”, mai transmite raportul.

Articolul precedentRemus Cernea se pregătește pentru al treilea drum în Ucraina și face apel la donații
Articolul următorGreenpeace: ”România se bazează pe gaz, un combustibil fosil, scump, finit și vulnerabil”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time