Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Centrul FILIA, o organizație non-guvernamentală, a expus situația dintr-o școală din Constanța, precizând că profesorul de română îi atinge indecent pe elevi și devine, în repetate rânduri, agresiv cu aceștia.

În ciuda acuzațiilor repetitive, nu există demersuri, conducerea se schimbă, iar noua directoare, la sugestia a două profesoare, verifică camerele de supraveghere. Așa i se confirmă că profesorul abuzează sexual elevii.

Centrul FILIA: ”Fără abuzatori în învățământ!”

Potrivit textului distribuit pe contul de Facebook, personalul din Contanța știe sau cel puțin bănuiește că profesorul îi agresează sexual pe elevi. Totuși, în lipsa unor prevederi pentru acest tip de cazuri, directoarea Georgiana Frățilă a fost nevoită să apeleze la ajutorul unei consiliere.

După discuțiile cu consiliera, elevii își fac curaj și povestesc: profesorul îi atingea în timpul orelor de ani de zile, le-a trimis o fotografie cu penisul lui, le scria pe WhatsApp mesaje cu caracter sexual”, se precizează în text.

Directoarea duce toate aceste probe către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, care însă minimizează gravitatea cazului: recomandă o cercetare disciplinară. La acest răspuns, directoarea merge mai departe și apelează la poliție.

Profesorul a fost arestat preventiv pentru corupere sexuală a minorilor

Asociația Elevilor din Constanța a trimis o scrisoare deschisă către Ministerul Educației prin care cere demiterea de urgență a inspectorului școlar general Sorin Mihai și a inspectorului de sector Marinela Mrejeru, care au minimizat cazul de abuz și au luat în derâdere experiența victimelor prin decizia lor și prin declarații precum: “Ce am văzut în imaginile inițiale era că domnul profesor îi lovește pe copii într-o manieră de joacă stupidă. Părea că, de fapt, are o atitudine inadecvată pentru că îi pălmuia în glumă, sau știu eu, într-o manieră ciudată pe copii”.

”Am semnat scrisoarea și aplaudăm implicarea și demersurile lor, dar și a doamnei directoare Georgiana Frățilă pentru crearea unui mediu de învățare sigur, lipsit de abuzuri”

Acest caz ne arată de ce este important să avem proceduri clare și specifice pentru un mediu în care abuzurile sexuale nu sunt tolerate. Reamintim autorităților și instituțiilor responsabile că hărțuirea sexuală NU este o joacă sau o glumă. Cazurile de abuz trebuie luate în serios și tratate cu urgență”, au conclus membrii ONG-ului.

Articolul precedent Tot mai mulți români cumpără mașini electrice sau hybrid
Articolul următor700.000 de litri de suc Tymbark au fost depozitați în curtea fabricii, în plin soare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time