Foto: Pixabay

Un bărbat de 40 de ani din județul Satu Mare este acuzat de pornografie infantilă și agresiune sexuală asupra unui minor, faptă comisă în urmă cu câteva luni.

Aceasta în condițiile în care, potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), inculpatul avea contact cu minori, dat fiind că „a desfășurat anumite activități lucrative care au presupus interacțiunea cu copiii”.

Ancheta a demarat pe 17 august, când polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au organizat o acțiune, care a presupus implicit și o percheziție.

Așa au fost identificate sisteme informatice și medii de stocare, respectiv 2 telefoane mobile, o tabletă, 3 cartele sim, 7 carduri de memorie și 6 stick-uri USB, iar ulterior bărbatul a fost adus cu mandat de aducere la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, în vederea audierii și luării măsurilor legale. A plecat de la audieri în cătușe, pentru că ieri a fost reținut de procurori, iar astăzi instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit Poliției Române, „din cercetări a rezultat faptul că, în perioada mai-iunie 2022, bărbatul, de 40 de ani, din Satu Mare ar fi deținut, pe telefonul mobil, fișiere foto și video, în care apăreau minori în ipostaze sexuale explicite. De asemenea, în luna mai a acestui an, bărbatul ar fi agresat sexual un minor”.

Articolul precedentSecretar de comună din județul Dolj, acuzat că a tras sforile pentru a-și angaja soția la Starea civilă
Articolul următorProtest la Ploiești, față de poluarea mediului: ”Vrem aer pentru viață”