Sursa: primaria-argetoaia.ro

Un secretar al unei comune din județul Dolj trebuie să explice în fața procurorilor în ce împrejurare soția sa a fost angajată la starea civilă din acea localitate.

Cei care au sesizat procurorii au fost inspectorii Agenției Naționale de Integritate, care atunci când au verificat declarațiile completate și transmise de Dragoș Victor Vînătoru, secretarul din Argetoaia, au avut ceva suspiciuni în ceea ce privește veniturile soției acestuia.

Din ce detaliază ANI, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să stabilească dacă în cazul secretarului Vînătoru se poate vorbi de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, dat fiind că, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semat două acte administrative privind numirea soției sale în funcția publică de execuție de consilier în cadrul SPCLEP Argetoaia – Starea civilă. Din această postură, soția secretarului a obținut venituri din salarii în sumă totală de 68.525 lei.

Și despre secretarul comunei Pianu din județul Alba ANI arată că ar fi ceva neconform cu legea, însă doar pe partea conflictului de interese administrativ. Astfel, potrivit sursei citate, Camelia Cristina Catargiu „a contrasemnat în calitate de secretar Dispoziția din data de 09 decembrie 2020 privind constituirea comisiei de concurs și a comisiei de soluționare a eventualelor contestații la concursul de recrutare organizat în data de 8 ianuarie 2021 pentru ocuparea unei funcției publice de consilier superior”, aceasta fiind membru remunerat în comisia de concurs.

În conflict de interese administartiv ar fi fost și Florentina Poh, secretar al comunei Beștepe, județul Tulcea, care „în exercitarea funcției a semnat în anul 2021 certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție aferente, certificatele avându-i ca titulari pe soțul, respectiv fiul acesteia”.

Aceeași sursă a făcut astăzi public și cazul unui funcționar public din cadrul Penitenciarului Giurgiu, Andra Maria Costică, care ar fi fost în stare de incompatibilitate „în perioada 15 septembrie 2017 – 05 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică de agent administrativ (financiar contabil) în cadrul Penitenciarului Giurgiu și funcția de expert contabil membru C.E.C.C.A.R., atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate de către acesta în calitate de funcționar public”.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 2 va participa la evenimentul ”În Aer Liber”. Vor fi adunate deșeurile din lacuri și se vor găsi soluții pentru poluarea din București
Articolul următorBărbat reținut pentru pornografie infantilă și agresiune sexuală