Foto: Facebook/Bogdan Stoica
Foto: Facebook/Bogdan Stoica

Potrivit unor informații apărute în spațiul media, mai multe recipiente cu băuturi răcoritoare au fost depozitate în soare, într-o locație aflată în orașul Vălenii de Munte, județul Prahova.

Prin urmare, o echipă a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova a întreprins o acțiune de control, care a confirmat cele semnalate.

Baxurile au fost lăsate în soare, fiind acoperite cu folie neagră

Un sfat mic, de weekend, că presa națională n-o să-ți zică asta, de teamă să nu piardă bugete de publicitate generoase: evită să mai cumperi sucuri Tymbark. I-au prins ăștia de la ANPC cu 700.000 de litri de suc depozitați în curtea fabricii, în plin soare, în baxuri acoperite cu folie neagră. Cel mai probabil, așa au depozitat marfa și până acum, nu doar alaltăieri”, a transmis Bogdan Stoica, scriitor și fost jurnalist de presă scrisă și tv.

Foto: Facebook/Bogdan Stoica

Un suc natural ținut în căldură fermentează și te avertizează, prin gust, că nu mai e comestibil. Un suc făcut din chimicale intră în reacție cu plasticul și devine otravă fără să-și schimbe gustul în mod semnificativ

Cineva să spună presei că nici o redacție care ar da știrea n-ar pierde nici un ban, pentru că genul ăsta de produs nu s-ar vinde fără reclamă în presă. Câinele nu pleacă niciodată de la măcelărie. Cineva să spună și deștepților de la Tymbark că negrul este cea mai proastă alegere pentru a proteja ceva de căldura solară, pentru că negrul atrage căldura și crește temperatura. Niște folie reflectorizantă ar fi arătat un pic de respect pentru clienți. Un cort cu aer condiționat ar fi arătat seriozitate”, a mai subliniat autorul.

Potrivit presei locale, comisarii prahoveni au sancționat producătorul din Vălenii de Munte cu amendă contravențională de 30.000 de lei.

De asemenea, a fost aplicată și măsura de oprire definitivă a comercializarii si scoaterea din circuitul consumului uman a unei cantități de aproximativ 700.000 litri de băuturi răcoritoare.

Articolul precedentAbuz sexual într-o școală din Constanța: ”Profesorul ne atinge în timpul orelor și ne trimite fotografii cu penisul lui”
Articolul următorCaptură impresionată de droguri la un festival de muzică electronică din Harghita
Jurnalist full-time / Pesimist part-time