Digi 24

Diana Ioanovici Șoșoacă, senatorul care se remarcă de aproape un an prin opiniile sale virulente împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus, nu are doar susținători.

Ieri, în spațiul virtual a fost lansată o petiție online în care se solicită punerea sub acuzare a acesteia.

Nu ar fi pentru pentru prima dată când este făcut un astfel de demers. În aprilie, a fost lansată o petiție pentru invalidarea mandatului senatoarei independente, care inițial a convins oamenii să o trimită în Parlament pe listele Alianței pentru Unirea Românilor.

La acel moment, inițiatorul petiției arăta că Șoșoacă este departe de a fi un exemplu de urmat, deoarece „o doamnă avocat, viitor parlamentar/senator (ar trebui – n.r.) să aibă un comportament şi o atitudine cât se poate de decente, ceea ce doamna Şoşoacă din martie nu prea a dovedit că e în stare să aibă”.

De această dată, în textul petiției se atrage atenția că Diana Șoșoacă s-ar face vinovată de instigare, zădărnicirea combaterii bolilor și genocid.

Nu am crezut că o să fac vreodată o petiție online și nici nu știu cum să o duc mai departe, dar este un început. VREAU să o văd pusă sub acuzare pe madam pentru instigare, pentru zădărnicirea luptei împotriva bolilor și entru GENOCID!

Nu cunosc terminologia și legile așa cum ar trebui… dar un taximetrist primește amendă pentru nepurtarea unei măști, în schimb ea este lăsată LIBERĂ…? Cum se poate asa ceva?”, scrie Andreea Olariu, inițiatoarea petiției.

Petiția intitulată „DOSAR PENAL pentru Diana Iovanovici Șoșoacă” a strâns peste 700 de semnături de ieri și până astăzi, iar parte dintre semnatari au făcut și comentarii pe marginea subiectului:

Declarațiile mincinoase și fără dovezi palpabile au dus la moartea a zeci de oameni!”, scrie una dintre persoane, în timp ce un alt semnatar arată că „nu este admisibil ca o persoană care instigă la nerespectarea regulilor de sănătate publică și ca urmare ajunge să provoace mii de morți, fie ea și parlamentar, să scape nepedepsită”.

Articolul precedentDaniel Ionașcu solitică testarea gratuită a populației pentru COVID-19
Articolul următorMinistrul Sănătății: „Încă nu am ajuns în vârful valului 4”