Sursa foto: Evenimentul zilei
Advertisement

Președintele executiv al PPU ( social-liberal) Daniel Ionașcu a precizat că românii ar trebui să fie testați gratuit pentru COVID-19. El susține că Guvernul României trebuie să găsească o soluție prin care populația să nu mai plătească bani pentru teste. Președintele PPU ( social-liberal) e de părere că o astfel de decizie este necesară pentru lupta împotria pandemiei.

„Nu mai este timp de vorbe, ci doar de fapte (…) Am înaintat Guvernului României, ieri, o cerere, o somație prin care am cerut să se purceadă la un prim pas și anume, testarea, în fiecare săptămână, de două ori, în plan național, a oamenilor în mod gratuit”, a precizat Daniel Ionașcu, relatează Antena3.

Daniel Ionașcu: „Nu mai este timp de vorbe”

Mai mult, demnitarul a precizat că nu e împotriva vaccinului și a celor care s-au vaccinat, dar nu e de acord ca serul anti-COVID să fie gratuit, iar testele să fie plătite de populație.

„Nu am nimic împotriva vaccinului, nu am nimic cu cei care nu se vaccinează, dar atâta timp cât vaccinarea este gratuită și se fac și tombole în modul cel mai rușinos posibil, atunci este nevoie de o testare în masă a populației în mod gratuit”, a declarat Daniel Ionaşcu, relatează sursa citată.

Daniel Ionașcu a acuzat guvernul demis că nu a știut să gestioneze pandemia, iar țara se află într-o criză economică și sanitară fără precedent. El a cerut parlamentarilor să-și rezolve problemele personale și să se unească pentru a conduce țara într-o perioadă dificilă.

„Cunoscând că un român moare la fiecare patru minute din cauza iresponsabilităţii şi inconştienţei actualei guvernări, cerem Guvernului României ca în cel mai scurt timp şi în situaţie de strictă necesitate să înceapă campania de testare gratuită a populaţiei la nivel naţional, ca prim factor de prevenţie şi mai ales de rezolvare a crizei create de coronavirus”, a mai precizat Daniel Ionașcu.

Într-un comunicat de presă, președintele PPU (social-liberal) a cerut în mod repetat anunțarea publică a programului de testare gratuită împotriva COVID-19.

Ieri, 19 octombrie, la nivel național s-au înregistrat aproape 19.000 de noi cazuri de COVID-19. De asemenea, s-a raportat un record negativ de 574 de noi decese.

PSD, PPU (social-liberal), ALDE și PRO România își unesc forțele pentru demiterea primarului Sectorului 1

Advertisement
Articolul precedentPe Marcel Ciolacu nu l-ar deranja dacă președintele Iohannis ar fi suspendat
Articolul următorO nouă petiție online împotriva Dianei Șoșoacă: se cere anchetarea acesteia „pentru instigare, zădărnicirea luptei împotriva bolilor și GENOCID”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.