Sursa foto: Facebook

Florin Cîțu e de părere că singura soluție pentru ieșirea din criza politică e formarea unui guvern în jurul Partidului Național Liberal. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele PNL a precizat că Cioloș nu a avut nici o șansă în ceea ce privește guvernul pe care l-a propus.

„Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecții și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, a scris liderul PNL, Florin Cîțu.

Cîțu: „PNL își asumă guvernarea”

Mai mult, Cîțu e ferm convins că partiul pe care îl conduce, împreună cu UDMR, va scoate țara din criza în care se află.

„România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

Liderul PNL a mai precizat că va negocia cu partidele politice, cu excepția AUR, în vederea creării unei majorități și a unui guvern. „Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, a conchis Florin Cîțu.  

Guvernul propus de Dacian Cioloș a fost respins în Parlament cu 184 de voturi, iar 88 au votat pentru validarea acestuia. În plenul Parlamentului au fost prezenți 272 de parlamentari. Klaus Iohannis, după rezultatul votului, va desemna un alt candidat de prim-ministru.

Dacian Cioloș, liderul USR, după ce Parlamentul nu i-a acordat votul de încredere a declarat că partidul pe care îl conduce și-a făcut datoria față de români.

„USR și-a făcut datoria. (…) E important ca și celelalte forțe politice să își asume responsabilitatea pentru că au stat pe margine, pentru că caută variante care să aranjeze problemele interne din partid și nu să răspundă crizelor cu care se confruntă România. Mingea se întoarce în terenul domnului președinte.”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș nu va fi premier. 184 de parlamentari au votat împotrivă

Articolul precedentȘeful Pentagonului, la București: „Regiunea Mării Negre este vulnerabilă la agresiunea Rusiei”
Articolul următorCioloș: ”Prețul trezirii va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.