Autobuzul pe hidrogen reprezintă un produs al Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public.
Autobuzul Urbino 12 va fi testat în cadrul unui tur național, desfășurat pe o perioadă de două luni. Turul va acoperi douăsprezece orașe din România după următorul traseu: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Sfântu Gheorghe, Iași, Galați, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara și Oradea.
Hidrogenul: o sursă de energie care diminuează emisiile de carbon
Urbino 12 va circula timp de câteva zile în fiecare oraș din cadrul turului. Astfel, va fi testat de administrațiile locale, în vederea familiarizării cu cea mai nouă tehnologie de propulsie.
Mai mult, se va urmări și a conștientizarea eficienței folosirii hidrogenului ca sursă de energie complet curată și a diminuării emisiilor poluante de dioxid de carbon, precizează Radio Eco Natura.
”Solaris Urbino 12 cu hidrogen este, fără nicio îndoială, soluția viitorului. Este deja disponibilă, iar componenta sa ecologică garantează unicitatea unei experiențe de călătorie sustenabilă, lipsită complet de emisii poluante”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris Bus & Coach România.
Autobuzul pe hidrogen: o soluție sustenabilă pentru mediul înconjurător, dar și experiență plăcută de călătorie pentru pasageri
Autobuzul a fost lansat în iunie 2019, la Summitul Global pentru Transport Public (UITP) din Stockholm. Conform experților, el reprezintă avangarda tehnologică a vehiculelor pentru transportul public. Practic, este o alternativă fără emisii nocive, dar și o soluție pentru orașele care doresc să investească în calitatea mediului.
Alimentat cu hidrogen, vehiculul oferă o autonomie de până la 400 km. Cu toate acestea, păstrează toate avantajele unui motor electric.
De asemenea, prezintă un nivel scăzut de zgomot în timpul deplasării. În plus, garantează o experiență plăcută de călătorie, atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.
Autobuzul este echipat cu un sistem de climatizare, camere de supraveghere, iar pasagerii își pot reîncărca dispozitivele mobile în porturile USB disponibile.
În ceea ce privește persoanele cu mobilitate redusă, acestea vor avea la dispoziție o rampă și un compartiment pentru scaune cu rotile.