Facebook ar putea să-și schimbe numele

Metaverse și Horizon, două variante posibile

Sursa foto: Radio Chișinău

Facebook ar putea să-și schimbe numele, în curând. Anunțul nu este încă unul oficial, ci obținut pe surse, însă posibilitatea ca acest lucru să se întâmple este una destul de mare, în acest moment.

Schimbarea numelui Facebook ar putea să fie anunțată în data de 28 octombrie

Potrivit acelorași surse, schimbarea numelui ar putea să fie anunțată cât de curând, mai exact în data de 28 octombrie, dată la care începe, de altfel, și conferința Connect.

Schimbarea numelui ar avea la bază dorința lui Mark Zuckerberg de a îngloba în noul nume toate activitățile companiei. La început, Facebook a început ca o simplă rețea de socializare, menită să concureze cu giganții vremurilor, Hi5 sau MySpace. În timp, aceasta a devenit cea mai populară rețea de socializare din întreaga lume, „înghițind” Instagram și WhatsApp, deopotrivă și aproape falimentând MySpace sau Hi5.

Metaverse, un nume posibil

Denumire des întâlnită în filmele și cărțile SF, „Metaverse” ar putea să înlocuiească „Facebook”, CEO-ul companiei considerând că acest nume este unul mult mai potrivit pentru a descrie activitatea din prezent a Facebook, mai menționează sursele.

O altă variantă vehiculată este „Horizon” – numele variantei VR a rețelei de socializare.

Citește și: Cabinetul propus de Cioloș, cu un singur ministru cu avizare favorabilă, își dă examenul mâine

Articolul precedentMinistrul Sănătății: „Încă nu am ajuns în vârful valului 4”
Articolul următorMesajul profesorului Vlad Ciurea: „Oameni buni, vaccinați-vă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.