Sursa foto: DC News

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre „arma” pe care o avem la îndemână împotriva virusului, iar medicul a mai precizat că societatea românească trebuie să asculte specialiștii. „Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă!”. E singurul mod în care putem să supraviețuim ca nație”, a precizat Vlad Ciurea, relatează Digi24.

Medicul neurochirurg a atras atenția asupra scenariului negru în care ne aflăm și a cerut să se ia măsuri urgente pentru ca această țară „atât de frumoasă și deșteaptă vrea să supraviețuiască sănătoasă”.

„Restricțiile sunt o soluție. Este o boală infecto-contagioasă, deci se transmite. Distanțare, mască, spălat pe mâini. Eu m-am vaccinat, am facut doza a treia. M-a pișcat un țânțar, atât! Am călătorit apoi la Iași, la un congres. N-am nimic!”, a precizat neurochirurgul, relatează sursa citată.

Vlad Ciurea: „Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Testați, testați, testați!”

Medicul a subliniat importanța vaccinării populației pentru redresarea spitalelor arhipline cu pacienți infectați cu COVID-19. Mai mult, Ciurea e de părere că nevaccinarea dovedește, clar, o lipsă de educație.

„Nevaccinarea dovedește o lipsă de educație și o non-încredere în specialiști și în oamenii cu mintea întreagă, care ar trebui să promoveze. Sunt preoți, preoți care spun „nu vă vaccinați”, doctori, care nu nu convinși – e foarte grav, parlamentari care au apărut la TV. Ce au românii? Nu știu din ce cauză, de la Revoluție încoace este democrație, fiecare spune ce vrea. Ce aude în colț de stradă, sau în cârciumă, sau la televizor este foarte bun. Nu cumva să întrebi specialistul, nu cumva!”, e de părere Vlad Ciurea.

Neurochirurgul e nemulțumit de faptul că la televiziuni apar persoane care nu au cunoștiințe privind virusologia și își dau cu părerea, influențând profund modul în care românii privesc spre vaccinare.

„Dacă ne uităm pe posturile de televiziune, vorbesc nespecialiști, nepregătiți în domeniu, și, păcat, doctori care nu sunt pregătiți să vorbească în acest „război”. Am un mesaj: Dragi români, oameni buni „vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă!”, a conchis Vlad Ciurea.

De la debutul campaniei de vaccinare și până acum s-au vaccinat peste 6 milioane de români, adică puțin peste 30 % din populație.

Ministrul Sănătății: „Încă nu am ajuns în vârful valului 4”

Articolul precedentFacebook ar putea să-și schimbe numele
Articolul următorVasile Bănescu îi roagă pe enoriași să ia pandemia în serios
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.