Vasile Bănescu îi roagă pe enoriași să ia pandemia în serios

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, apel către români: „Ascultați exclusiv de sfatul medicilor”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a lansat un apel destinat tuturor credincioșilor din țara noastră. În mesajul său, Bănescu îi roagă pe aceștia să nu minimizeze efectele devastatoare ale pandemiei, mai ales acum, în plin val patru, când secțiile ATI au devenit neîncăpătoare, iar morgile asemenea.

Vasile Bănescu le cere oamenilor să asculte „exclusiv” sfatul medicilor

Cu toate că Biserica Ortodoxă Română s-a ținut oarecum departe până acum de promovarea prevenției, în ceea ce privește răspândirea viruslui, însă și a vaccinului, în urma cifrelor cutremurătoare înregistrate ieri, însă și a multelor fotografii răspândite în social media, în care pot fi văzute morgi saturate de cadavre sau holuri de spital pline de pacienți Covid, atitudinea BOR a suferit o modificare care nu poate decât să ne bucure, de vreme ce o bună parte dintre cetățenii țării așează biserica pe primul loc, în topul încrederii.

„În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria rațională și urgentă a fiecăruia dintre noi, fie și în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala și să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere și recunoștință”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și: Mesajul profesorului Vlad Ciurea: „Oameni buni, vaccinați-vă”

Articolul precedentMesajul profesorului Vlad Ciurea: „Oameni buni, vaccinați-vă”
Articolul următorGabriela Firea nu va participa la votul din Parlament. Senatorul a anunțat că are Covid
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.